Jokerit päätti harjoituskautensa tappioon – Peter Regin ja Viktor Lööv jättivät ottelun kesken

KHL / Uutinen
Alex Grant vastasi Jokereiden ainoasta maalista harjoituskauden viimeisessä ottelussa HK Sotšia vastaan.
Kuva © Saana Hakala

Helsingin Jokerit pelasi harjoituskauden viimeisen ottelunsa Pietarissa, jossa se kohtasi HK Sotšin. Pietarin-turnaukseen kuulunut runsaiden jäähyjen värittämä ottelu päättyi lopulta Sotšin voittoon maalein 3-1.

Ottelun avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä Sotšin Stepan Starkov, joka löi irtokiekon ohi helsinkiläisten maalissa pelanneen Antti Niemen. Jokerit tasoitti ottelun kolmannen erän alussa, kun Henrik Haapala tarjoili ja Alex Grantin tarkka laukaus löysi tiensä maaliin. Sotši ratkaisi ottelun kuitenkin ylivoimalla ja voittomaali merkittiin Andrei Altibarmakjanille. Kanadalainen Sean Collins osui vielä tyhjään maaliin, kun helsinkiläiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia.

Kolhujen takia ottelun joutuivat jättämään kesken Jokereiden kapteeni Peter Regin ja ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv. Heidän tilanteensa selviää jatkotutkimuksissa.

Loukkaantuneiden listalla helsinkiläisillä oli jo ennestään harjoituskauden otteluissa kolhuja saaneet hyökkääjät Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi, Ahti Oksanen ja edellisen ottelun kesken jättänyt Brian O´Neill. Näistä ainakin Savinainen ja Niemi ovat varmuudella sivussa runkosarjan alkaessa.

Jokereiden harjoitusottelut päättyi Pietarin-turnaukseen, jossa joukkue otti voitot Severstal Tšerepovetsista ja Avangard Omskista. Tappiot tulivat tämänpäiväiselle vastustajalle Sotšille ja turnauksen isäntäjoukkueelle SKA Pietarille.

KHL:n runkosarja alkaa Jokereiden osalta 3. syyskuuta Hartwall Arenalla, kun vastaan asettuu viime kauden Gagarin Cup -finalisti Avangard Omsk.