Jokerit julkisti ensi kauden joukkueensa – Seura tavoittelee Liiga-nousua niin pian kuin mahdollista

MESTIS / Uutinen
Jokerit järjestää joukkueen kannattajille suunnatun osakeannin.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Torstaina tiedotustilaisuuden järjestänyt Jokerit lähtee alkavaan Mestis-kauteen kunnianhimoisin tavoittein. Jokerien hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarnin mukaan joukkueen tavoitteena on kuulua heti ensimmäisellä kaudellaan Mestiksen kolmen parhaan joukkoon.

Seuran lähivuosien pyrkimyksenä on nousta Liigaan, mikä on Liigan torstaisen tiedotteen mukaan mahdollista aikaisintaan kaudella 2025–26.

Taloudellisesti Jokerit haluaa tuottaa voittoa niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä, ja saada taloutensa nopealla aikataululla Liiga-kelpoiseksi.

Seuran pääoman kasvattamiseksi vastikään perustettu holding-yhtiö Jokerikannattajat Oy järjestää osakeannin, jolla se hankkii seuran B-osakkeet itselleen. Kannattajille suunnattu osakeanti alkaa kesäkuun 1. päivä ja ulottuu aina kauden alkuun saakka. Samalla kannattajat saavat yhden paikan seuran hallituksessa.

Jokerikannattajat Oy:n järjestämän osakeannin tavoitteena on myydä osakkeita 100 000 euron edestä.

Joukkue omista kasvateista

Tiedotustilaisuudessa julkistettiin myös Jokerien tulevan kauden joukkue niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Joukkueen päävalmentajana alkavalla kaudella toimii seuran U20-joukkuetta edelliset viisi vuotta valmentanut Tero Määttä. Valmennusryhmän täydentävät Mika Niskanen ja Kiekko-Espoosta siirtyvä maalivahtivalmentaja Roy Hellgren.

Pelaajasopimuksia Jokereilla on tällä hetkellä kasassa 22 kappaletta. Jokereiden urheilutoimenjohtajan Olli-Pekka Yrjänheikin mukaan joukkuetta on tarkoitus täydentää vielä 3-4 hyökkääjällä sekä 1-2 puolustajalla.

Seuran tavoitteena on, että kaudella 2025–26 pelaajistosta puolet koostuisi Jokereiden omista kasvateista. Yrjänheikin mukaan nyt julkistetusta joukkueesta kymmenen pelaajaa on Jokerien omia kasvatteja.

Jokerit kaudella 2023–24

Maalivahdit

Severi Auvinen
Henri Risikko

Puolustajat

Kalle Kangas
Jimi Enckell
Valtteri Jeskanen
Lauri Toikka
Jerkko Virtala
Saku Forsblom
Tuomas Nissinen
Jere Vertanen
Santeri Haakana

Hyökkääjät

Emil Oksanen
Juuso Fagerström
Niclas Tenhovuori
Jesse Liuksiala
Alexander Forslund
Emil Kuusla
Onni Lind
Leevi Lemberg
Joona Korhonen
Erkka Seppälä
Väinö Sirkiä

Uutista muokattu klo 16.42: Korjattu osakeannin tavoite

» Lähetä palautetta toimitukselle