Jokerit jatkoi voittojen tiellä – Sibir kaatui Valkeakoskella

KHL / Uutinen
Mikko Lehtonen on aloittanut väkevästi kautensa Jokereiden paidassa, Valkeakoskella syntyi maali ja syöttöpiste.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit kaatoi harjoituskauden toisessa ottelussaan Sibir Novosibirskin Valkeakoskella maalein 4-3. Loppuunmyydyssä Wareenan jäähallissa nähtiin peräti viiden ylivoimamaalin kamppailu.

Helsingin Jokerit pelasi harjoituskauden toisen ottelunsa Valkeakoskella loppuunmyydyssä Wareenan jäähallissa, jossa se kohtasi Sibir Novosibirskin. Peräti viiden ylivoimamaalin ilta päättyi lopulta Jokereiden niukkaan voittoon maalein 4-3.

Ottelun ensimmäinen erä meni Jokereiden komennossa, kun Henrik Haapala ja Mikko Lehtonen osuivat molemmat ylivoimalla. Toisessa erässä puolestaan Sibir näytti ylivoimapelinsä toimivan ja teki ottelun seuraavat kolme osumaa erikoistilanteista. Jokerit siirtyi kuitenkin Petri Kontiolan ja Jesse Joensuun maaleilla vielä johtoon toisessa erässä, mikä riittikin lopulta ottelun voittoon.

Vierasjoukkueen paidassa nähtiin peräti neljä suomalaista. Parin kauden Pohjois-Amerikan visiitiltään takaisin Eurooppaan palannut maalivahti Harri Säteri ja Sibirin ykkösketjun muodostaneet Juuso Puustinen, Mikael Ruohomaa sekä Jukka Peltola.

Jokereiden maalissa kauden ensimmäisen ottelunsa pelasi latvialainen Janis Kalnins. Myös puolustajat Alex Grant ja Viktor Lööv, sekä hyökkääjät Marko AnttilaMika Niemi ja Joensuu avasivat kautensa Valkeakoskella. Joukkueen kapteenina toimi Anttila, varakapteeneina puolestaan Joensuu sekä Lehtonen.

Lepovuorossa tänään olivat puolustaja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Peter Regin ja Brian O´Neill. Myös Vierumäen harjoitusleirillä mukana olevat maalivahti Aleksanteri Heiskanen ja puolustaja Roope Reini olivat pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Loukkaantuneiden listalla helsinkiläisiltä on tällä hetkellä Nicklas Jensen ja Eetu Mäki sekä perjantaisen harjoitusottelun Neftekhimik Nizhnekamskia vastaan kesken jättänyt Veli-Matti Savinainen. Jensenin ja Mäen tilannetta seurataan viikko kerrallaan mutta Savinaisen alavartalovamma pitää kokeneen hyökkääjän sivussa tositoimista noin kaksi kuukautta.

Jokerit pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona Vantaan Trio Areenalla, jolloin vastaan asettuu Jori Lehterän tähdittämä SKA Pietari. Ottelu on Jokereiden harjoituskauden viimeinen Suomessa pelattava kamppailu.

KHL:n runkosarja alkaa Jokereiden osalta 3. syyskuuta Hartwall Arenalla, kun vastaan asettuu viime kauden Gagarin Cup -finalisti Avangard Omsk.