Jokerit ja Amur Habarovsk kohtasivat aamiaisaikaan – kolmannen erän nukahdus oli liikaa helsinkiläisille

KHL / Uutinen
Jesse Joensuu oli helsinkiläisten ainoa maalintekijä aamun ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit matkusti Vladivostok-ottelun jälkeen Habarovskiin ja kohtasi Platinum Arenan isännän Amurin. Helsinkiläisten vieraskiertueen kolmas ottelu päättyi kotijoukkueen kannattajien juhliin joukkueen voitettua lukemin 4-1.

Perjantaina Vladivostokissa pelanneet Aleksi Halme ja Teemu Eronen tekivät tähän otteluun tilaa Eemeli Räsäselle ja Mika Niemelle. Muita muutoksia kokoonpanoon ei tehty.

Ottelu alkoi Amur-hyökkääjä Tomas Zohornan ottamalla rangaistuksella, mutta Jokerit ei saanut rokotettua ylivoimalla. Toisessa erässä oli helsinkiläisten vuoro jäähyillä kolme kertaa peräkkäin, minkä aikana kotijoukkue rokotti aamun kolmannella ylivoimallaan tasoittaen ottelun lukemiin 1–1. Kolmannen erän alkupuolisko tarjoili hyviä maalitilanteita, mutta ei maaleja joukkueiden maalivahtien Marek Langhamerin ja Antti Niemen torjuttua tilanteet.

Erän puolenvälin jälkeen Jokerit joutui alivoimalle ja isännät rokottivat tilanteeksi 2–1 Zohornan veljesten toimesta heti ensimmäisestä aloituksesta, kun Tomas tarjoili Hynek Zohornalle. Aleksander Gorshkov laukoi ylivoimamaalin perään tilanteeksi 3–1 ja tämä vakavoitti helsinkiläisten valmennusjohdon käyttämään aikalisän herätelläkseen joukkueen taistelemaan pisteistä. Aikalisän jälkeen ottelun hahmo Tomas Zohorna laukoi maskin takaa lukemiksi 4–1 ja ratkaisi ottelun.

Jokereiden ottelua vaivasi laukausten vähäinen määrä, sillä torjuntoja Langhamer keräsi ainoastaan 23, kun taas Niemen vastaava tilasto oli 34.

Kotijoukkueen ensimmäisestä maalista vastasi Igor Rudenkov ja vieraiden ainoasta maalista vastasi Jesse Joensuu.

Jokereiden seuraava vastustaja on tiistaina alkuillasta kello 16 alkavassa kiertueen viimeisessä ottelussa Tšeljabinskissa Traktor.