Jokerit hankki puolustukseensa kiekollista taitoa ja vahvisti maalivahtiosastoaan

KHL / Uutinen
Kalnins Latvian maalilla nuorten MM-kisoissa 2010.
Kuva © Getty Images
Jokerit täydensi puolustustaan Alex Grantilla ja maalivahtiosastoaan Janis Kalninsilla.

Jokerit on solminut yksivuotiset sopimukset puolustaja Alex Grantin, 29, ja maalivahti Janis Kalninsin, 26, kanssa.

Grant saapuu Jokereihin AHL-joukkue Iowa Wildista, jossa hän viime kaudella pelasi 73 runkosarjaottelua tehopistein 13+23. Grant on pelannut koko uransa ajan Pohjois-Amerikassa, ja AHL:ssä runkosarjaotteluita hänelle on kertynyt 466. Puolustajan piste-ennätys on kaudelta 2016−17, kun hän teki Providence Bruinsissa 17 maalia ja yhteensä 49 tehopistettä 70 ottelussa.

− Grant tuo joukkueeseemme niin kiekollista kuin ylivoimapelinkin osaamista, Jokerien GM Jari Kurri kommentoi joukkueen verkkosivuilla.

− Meille tärkeää oli myös se, että hän on nimenomaan joukkuepelaaja, Kurri jatkoi.

Latvialainen Kalnins on pelannut kaksi edellistä kautta KHL:ää kotimaansa joukkueessa Dinamo Riiassa. Viime kaudella hän torjui joukkueen maalilla 42 ottelussa torjuntaprosentilla 92,8. Uransa aikana maalivahti on pelannut myös kolmen kauden ajan Unkarissa. Kalnins on edustanut Latviaa niin miesten, alle 20-vuotiaiden kuin alle 18-vuotiaidenkin maajoukkueessa.

− Kalnins on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä ykkösvahtina ja kehittyy edelleen pelaajana. Hän on rauhallinen ja urheilullinen maalivahti, joka lukee hyvin peliä ja jolla paketti pysyy kasassa. Näemme hänessä potentiaalia nousta seuraavalle tasolle Jokereissa, Kurri kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle