Jokerit haki voiton pitkän kaavan kautta Severstalin vieraana – Philip Holm nousi sankariksi maaleillaan

KHL / Uutinen
Tšerepovetsissa nähtiin maalirikas kamppailu.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerien viikko jatkui Severstal Tšerepovetsin vieraana. Jännittävä ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon jatkoajan jälkeen 4–3 -lukemin. Philip Holm oli ottelun avausmaalin ja ratkaisumaalin maalintekijä.

Jokerit jatkoi viikkoaan Tšerepovetsissa, josta joukkueen matka jatkuu voitto takataskussa Moskovaan Spartakin vieraaksi.

Jokereiden hallitsemassa ensimäisessä erässä ylivoimapeli oli valttia, kun Philip Holm täräytti avausmaalin isäntien illan toisen kaksiminuuttisen aikana. Jokerien erän molemmat maalit syntyivät ylivoimilla, joten vieraat olivat niskan päällä. Vieraiden toisesta maalista vastasi Nicklas Jensen

Toisten erien alut ovat olleet Jokereille viime aikoina vaikeita, niin myös Tšerepovetsissa. Vieraat saivat kiittää Severstalin heikkoa viimeistelyä, sillä erän aikana verkko pullisteli ainoastaan kertaalleen Janne Juvosen selän takana Severstalin pistetykki Daniil Vovtšenkon toimesta. Severstalin illan ensimmäinen maali syntyi myös ylivoimalla.

Kolmas erä oli Jokereilta parempaa peliä. Ensiksi Brian O'Neill namutteli vieraiden seuraavan, kunnes viimeisillä minuuteilla nähdyt Severstalin kaksi salamamaalia pistivät peliä jännittäväksi. Igor Geraskinin ja Kirill Pilipenkon osumien jälkeen Juvonen sai kaivaa kiekkoa erässä kaksi kertaa selkänsä takaa ja ottelun voittajaa haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa pelattiin reilu kolme minuuttia, kunnes Holm ratkaisi illan toisella osumallaan voiton Jokereille.

Liigasta tutut pelaajat Jacob Stenqvist, Robin Press, Robert Rooba sekä Joonas Nättinen edustavat tällä kaudella Severstalia. Nelikosta ainoastaan Rooba nähtiin illan ottelussa.