Jokerien yksi mahdollisuus on monihallikonsepti – Helsingin jäähalli ei ole ulkona suunnitelmista

MESTIS / Uutinen
Jokerit pelasi Nordiksella vuoteen 1997 asti.

Isoin ongelmakohta Jokerien paluussa kotimaiseen sarjakiekkoiluun on todennäköisesti kysymys kotihallista. Entinen Hartwall-areena eli Helsinki-halli on vielä tällä hetkellä venäläisoligarkkien omistuksessa, joten siellä pelaaminen on hyvin epävarmaa.

– Näemme toiminnan aloittamisen Helsinki-areenassa, mutta siitä meillä ei ole tällä hetkellä faktaa, Jokerien Mestis-hakemuksen taustalla vahvassa roolissa oleva Jarmo Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan Jokereilla on tarkkaan harkittu vaihtoehtoinen suunnitelma siltä varalta, että pelit Ilmalassa eivät onnistu.

– Se tarkoittaa monihallikonseptia, joka vaatii poikkeusluvan Mestikseltä.

Toisin sanoen Jokerit pelaisi kotiottelunsa useassa eri hallissa, kuten Espoon Metro Areenalla, Tikkurilan jäähallissa ja Helsingin jäähallissa.

Koskinen pitää mahdollisena, että Jokerit nähtäisiin vanhassa kotihallissaan "Nordiksella", vaikka hallia operoivasta Jääkenttäsäätiöstä on annettu ymmärtää jäävuorokalenterin olevan täynnä.

– Erittäin tärkeää on se, kuinka monta pelipäivää saamme Nordenskiöldinkadun halliin. Se olisi osa tätä konseptia.

– Ymmärrämme hyvin, että emme mahdu sinne koko kaudeksi, eikä siinä mitään. Mahdollisimman monta vapaata pelipäivää ottaisimme silti vastaan, Koskinen toivoo.

Espoossa vuoroja olisi tarjolla enemmän, ja asiasta on käyty keskusteluja.

– Espoon kanssa olemme keskustelleet lyhyesti siitä, että olisko mahdollista pelata tietty määrä otteluita siellä, esimerkiksi kaikki Kiekko-Espoon ja Jokerien väliset ottelut.

» Lähetä palautetta toimitukselle