Jokerien kolmosmaalivahti ensi kerran tositoimiin KHL:ssä

KHL / Uutinen
Samuel Jukuri on tällä kaudella torjunut kymmenessä Mestis-ottelussa.
Kuva © Timo Savela
Samuel Jukuri tekee KHL-debyyttinsä Jokerien paidassa keskiviikon ottelussa Neftehimikiä vastaan.

Samuel Jukuri on esiintynyt tällä kaudella kymmenen kertaa Mestis-joukkue Kiekko-Vantaan maalilla. Torjuntaprosentti 92,49 on Mestis-vahdeista toiseksi paras, mutta voittoja Jukurille on siitä huolimatta kertynyt vain kolme.

Ottelu on Jokerien KHL-historian 402. runkosarjassa, minkä lisäksi pudotuspeliotteluita on takana 43. Jokerit tulee peluuttaneeksi useampaa kuin kahta maalivahtia kauden aikana ensi kerran KHL:ssä.

Mahdollisuus Jukurille avautui, kun ruotsalaisvahti Anders Lindbäck on useita viikkoja pois kokoonpanosta. Viime otteluissa vastuuta kantanut Jānis Kalniņš aloittaa tänään luukkuvahtina.

Edellisen ottelun kokoonpanosta sivussa ovat puolustajat Sami Lepistö ja Niklas Friman sekä hyökkääjä Henri Ikonen. Jokerit on tehnyt muitakin muutoksia kokoonpanoonsa ja hiljattain joukkueeseen liittynyt Markus Hännikäinen on nostettu ykkösketjuun.

Antti Pihlström pelaa 400. ottelunsa KHL:ssä. Hän on kuudes rajapyykkiin yltävä suomalaispelaaja. Eniten otteluita on Petri Kontiolalla, 545. Pihlströmin edellä ovat myös Juuso Hietanen, Jonas Enlund, Lepistö ja Teemu Hartikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle