Jokerien entinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen vastaa erimielisyysuutisointiin: "En tunnista tuollaista" – Kertoo lähtöään valmistellun läpi talven

KHL / Uutinen
Jukka Kohonen työskenteli Jokerien toimitusjohtajana viisi ja puoli vuotta.

Ripaska KHL-seura Helsingin Jokerien ympärillä ei ota laantuakseen. Uusin käänne on se, että Ilta-Sanomat uutisoi tänään seuran edellisen toimitusjohtajan Jukka Kohosen jättäneen pestinsä erimielisyyksien takia. Artikkelin mukaan osapuolten – Kohosen sekä seuran uusien omistajien – näkemyserot Jokerien toiminnan kehittämisestä kasvoivat suuriksi ja erimielisyydet liittyivät erityisesti taustayhtiö Jokerit Hockey Club Oy:n markkinointi- ja viestintästrategioihin.

Kohonen kommentoi asiaa Jatkoajalle.

– En tunnista tuollaista. En voi vahvistaa, hän toteaa.

Kohonen siis sanoo, ettei lähtöönsä liittynyt näkemyseroja. Hän tosiaan lähti Jokereista. Häntä ei irtisanottu.

– Sitä asiaa käytiin läpi pitkin talvea. OIi tiedossa, että tapahtuu muutoksia, joten minusta tässä oli sopiva hetki tälle ratkaisulle. Omistajanvaihdoksen jälkeiset asiat eivät missään vaiheessa kuuluneet minulle, koska oli tiedossa, etten ole sitten enää mukana. Sovimme täysin yhteisymmärryksessä, että uusi johto hoitaa ja kommentoi uusia asioita, Kohonen sanoo.

Jokerit on ajautunut viime viikkoina hankaluuksiin julkisen viestintänsä kanssa.

Seura tiedotti nelisen viikkoa sitten omistajanvaihdoksesta, jossa kaikki osakkeet siirtyivät pelaajalegenda Jari Kurrille. Kuluvan viikon maanantaina Jokerit kuitenkin tiedotti, että raskaanteollisuuden yhtiön Norilsk Nickel Harjavalta Oy osti 40 prosenttia Kurrin osakkeista. Kurri on väittänyt koko ajan, että toiminnan rahoitus on nyt peräisin kokonaisuudessaan Suomesta. Väite ei pidä paikkaansa, sillä Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n omistus on sataprosenttisesti Venäjällä. Se kuuluu miljardöörioligarkkien Vladimir Potaninin ja Oleg Deripaskan omistamaan Norilsk Nickel -jättikonserniin. Molemmat lukeutuvat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin – aivan kuten lukeutuu Jokereista ennen Kurrin pääomistajuutta 49 prosenttia omistaneen Arena Events Oy:n toinen pääomistaja Gennadi Timsthenko. Arena Eventsin toinen pääomistaja on Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg.

Kun Kurri julkistettiin Jokerien uudeksi pääomistajaksi, hän kommentoi, että Kohonen jatkaa toimitusjohtajana. Nyt Kohonen siis kertoo, että hänen irrottautumistaan "käytiin läpi pitkin talvea".

Uusi toimitusjohtaja Eveliina Mikkola puolestaan sanoi hänen pestinsä julkistamispäivänä viime maanantaina Tulosruudun haastattelussa, että rekrytointiprosessi käynnistyi siitä, kun Kurri otti yhteyttä häneen.

– Vietin viisi ja puoli vuotta tuossa erittäin mielenkiintoisessa, mutta totta kai myöskin raskaassa työssä. Koko KHL-hanke oli aivan uutta kaikille Suomessa, ja sen toimintamallin rakentaminen oli iso työmaa. Siinä ei juuri lomia pidelty. Ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa Kurrista tai kenestäkään muustakaan. Hän on ollut Jokereilla oikein osaava GM, ja mielestäni joukkue pääsee hyvistä lähtökohdista eteenpäin, Kohonen miettii.

Nyt Jokerien toimitusjohtaja on siis Hartwall Arenan entinen kaupallinen johtaja Mikkola. Kurri on pääomistaja 60 prosentin osuudella. Hän on sanonut jatkavansa myös GM:n roolissa. Norilsk Nickel Harjavalta Oy omistaa seurasta 40 prosenttia, minkä suomaa äänivaltaa käyttää ainakin nimellisesti toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

Kohonen kertoo, että hänen ammatillinen tulevaisuutensa on avoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle