Jokeri-Jukuri palaa kotimaan jäille − Kiekko-Vantaa hyötyy taas yhteistyöstä

MESTIS, KHL / Uutinen
Jukurilla on runsaasti kokemusta Mestis-peleistä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Samuel Jukurin kanssa. Torjuntavastuuta on kuitenkin tiedossa ensi kaudella myös Mestiksessä.

Samuel Jukuri siirtyy Jokereihin yksivuotisella kahden suunnan sopimuksella. Sopimusmalli mahdollistaa sen, että Jukuri torjuu ensi kaudella myös Mestiksessä Jokerien yhteistyöseura Kiekko-Vantaan riveissä. Vantaalaisryhmän muut maalivahdit ovat ensi kaudella Waltteri Ignatjew ja Mikko Holopainen. Heistä Ignatjewilla on sopimus Jokerien kanssa.

− Nyt meillä on maalivahtiosasto äärimmäisen hyvin kunnossa. Samuel on osoittanut olevansa tämän sarjan parhaita veskareita, iloitsee Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen.

− Hyvillä mielin liityn mukaan. Tämä on minulle uusi konsepti reissata Jokereiden mukana ja pelata Vantaalla Mestistä. Jokerit on huippuorganisaatio ja Kiekko-Vantaasta olen kuullut paljon hyvää, Jukuri kommentoi.

Kiiminkiläislähtöisellä Jukurilla on entuudestaan 133 ottelun kokemus Mestiksestä Jokipoikien, Hokin ja Hermeksen miehistöistä. Kaudella 2015-2016 Jokipojissa hänen torjuntaprosenttinsa 93,0 oli koko sarjan paras ja kauden päätteeksi hänet valittiin sarjan kakkostähdistökentälliseen.

Viime kauden 24-vuotias Jukuri pelasi Tanskan pääsarjassa Fredrikshavn White Hawksissa. Hän torjui joukkueessa 17 ottelua torjuntaprosentilla 90,4.

− Samuel on erittäin hyvä maalivahti. Hän tietää Mestiksen vaatimukset ja kokemusta tuli pankkiin viime kaudella myös ulkomailta. Samuel on rauhallinen ja teknisesti taitava maalivahti. Hän on hyvä lisä meidän poppooseen ja mukava päästä työskentelemään vahvan maalivahtikolmikon kanssa, Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentaja Jani Kautto toteaa.

Päivitetty 6.7.2020 23.05: korjattu tieto, että Kiekko-Vantaan kolmas maalivahti on Mikko Holopainen, ei Sebastian Katajainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle