Jokereille lisää sopimuksia, Juuso Jämsen vahvistaa Kiekko-Espoota

MESTIS / Uutinen
Juuso Jämsen on kiekkoillut koko uransa Pelicansin organisaatiossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Jokerit ja Kiekko-Espoo jatkoivat kilpavarustelua tulevalle Mestis-kaudelle. Narripaidan päälleen pukevat Oskari Kalajanniska ja Mathias Hänninen, espoolaisten hevosenkenkälogoa kantavat puolestaan Juuso Jämsen, Oskari Parviainen ja Aatu Laakso.

Jokerien joukkueenrakennus hyvässä vauhdissa

Jokerien tuoreimmat vahvistukset ovat hyökkääjät Oskari Kalajanniska ja Mathias Hänninen. Kalajanniska matkaa pääkaupunkiin Kokkolan Hermeksestä, jossa tehtaili viime kaudella 11+30=41 tehopistettä. Kalajanniska on pelannut urallaan myös 44 Liiga-ottelua JYPin paidassa tehoin 2+2. 

Hänninen päätti viime kauden Jokerien omassa U20-joukkueessa SM-hopeamitaliin. Tätä ennen haminalaislähtöinen hyökkääjä pelasi 31 ottelua Mestistä KeuPa HT:n paidassa tehoin 1+11.

– Olemme erittäin iloisia, että nämä kaksi pelaajaa vahvistavat hyökkäystämme tulevalla kaudella. Molemmilla on äärimmäisen kova työmoraali, jonka ansiosta he sopivat ryhmäämme erinomaisesti, kommentoi Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

– Joukkueen rakentaminen etenee aikataulussa. Nyt kasassa on kaksi maalivahti-, yhdeksän puolustaja- ja 13 hyökkääjäsopimusta. Kokoonpanoa täydennetään vielä kesän tai alkusyksyn aikana muutamalla pelaajalla.

Kiekko-Espoolle nimekkäitä vahvistuksia Lahdesta ja Helsingistä

Hallitseva Mestis-mestari Kiekko-Espoo kasaa nimekästä joukkuetta myös tulevalle kaudelle. Joukkueen viimeisimmät vahvistukset ovat Juuso Jämsen, Oskari Parviainen ja Aatu Laakso.

Kolmikosta suurelle yleisölle tutuin on 22-vuotias Jämsen, joka pelasi viime kaudella Liigaa Pelicansin paidassa 32 ottelua tehoin 5+3=8. Liiga-kokemusta Jämseniltä löytyy yhteensä 88 ottelun verran. Kasvattajaseuransa Pelicansin lisäksi Jämsen on edustanut lainasopimuksella Peliittoja yhteensä 42 Mestis-ottelun verran.

– Jämsen on taitava ja monipuolinen hyökkääjä. Haluamme auttaa Juusoa kehittymään ja ottaamaan seuraava askel urallaan, päävalmentaja Tomas Westerlund kommentoi.

Jämsenin tavoin Lahdesta Espooseen matkaa maalivahti Oskari Parviainen. 21-vuotias torjuja on päässyt Liigassa maalin suulle yhteensä neljässä ottelussa, Mestiksen puolella pelejä on kertynyt vyölle 59 Peliittojen ja KeuPan paidassa torjuntaprosentilla 90,6.

– Parviainen on rauhallinen maalivahti, joka lukee ja hahmottaa peliä hyvin. Hänellä on hyvä työmoraali ja kova halu kehittyä niin urheilijana, kun maalivahtina, kuvaili espoolaisten maalivahtivalmentaja Rolf von Hedenberg tuoretta hankintaa.

Yhden ottelun verran Liiga-kokemusta löytyy myös espoolaisten kolmannelta vahvistukselta, hyökkääjä Laaksolta. Laakso kiekkoili viime kauden HIFK:n U20-joukkueessa iskien 40 ottelussa tehot 13+25=38. Myös Liiga-debyytti syntyi viime kaudella.

– Laakso on isokokoinen kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pelaa suoraviivaista jääkiekkoa ja tykkää touhuta maalin edessä, Westerlund kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle