Jokereiden puolustusta harventaneille Vitjaz-hyökkääjille pelikiellot

KHL / Uutinen
Kovista otteistaan tunnettu Jevgeni Artjuhin saa huilata neljä peliä tiistain ottelun tapahtumien takia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n tiistaisessa ottelussa Vitjaz Podolskin ja Helsingin Jokereiden välillä suihkuun lentäneet Vitjaz-hyökkääjät Jevgeni Artjuhin, sekä Aleksei Makejev ovat saaneet KHL:n kurinpidolta pelikieltoa.

Jokereiden puolustaja Alex Grantia päähän taklannut Jevgeni Artjuhin sai tempauksestaan neljän ottelun mittaisen pelikiellon. KHL rankaisi ensin Artjuhinia tapahtuneesta kahdella pelillä ja sakoilla, sekä kahdella pelillä siitä, että tämä oli jo toinen ulosajo tämän kauden aikana. Pelikielloksi tuli näin siis yhteensä neljä ottelua.

Ottelussa Vitjazin avausmaalin tehnyt hyökkääjä Aleksei Makejev taklasi hyppäämällä Artjuhinin ulosajon jälkeen Jokereiden puolustaja Teemu Erosta päähän. Makejeville tuomittiin teosta ottelurangaistus. Lisäksi KHL:n kurinpito langetti hänelle toisen ottelun pannan kahdesta käytösrangaistuksesta yksittäisessä ottelussa. Makejev ei saanut pelikieltoa suoranaisesti Erosen telomisesta.

Vitjaz on KHL:n läntisen konferenssin seitsemäntenä tällä hetkellä, joten on hyvin mahdollista, että Jokerit ja Vitjaz kohtaavat KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toisensa. Runkosarjan keskinäiset ottelut ovat joukkueiden väliltä ohi.

Vitjazilla on matkaa kuudenteen sijaan kolme pistettä ja takana Torpedo hengittää niskaan pisteen päässä. Kuudentena olevalla Lokomotiv Jaroslavlilla ja takana tulevalla Torpedolla on toki yksi peli Vitjazia enemmän pelattuna, joten asetelmat tulevat elämään vielä monta kertaa runkosarjan lopun aikana.

Muokattu 15.1.2020 kello 18.56: Korjattu virheellinen väite siitä, että Makejev olisi saanut pelikieltoa Erosen taklaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle