John Tortorella jahtaa triplaa − Kolmas Jack Adams -voitto tietäisi paikkaa todella harvalukuisessa joukossa

NHL / Uutinen
Voiton langetessa Tortorellalle kyseessä olisi hänen kolmas Jack Adams -palkintonsa.
Kuva © Getty Images
Jack Adams -äänestyksessä kolme eniten ääniä saanutta valmentajaa olivat Bruce Cassidy, John Tortorella ja Alain Vigneault.

NHL julkisti keskiviikkona finaaliehdokkaat parhaan valmentajan Jack Adams -palkinnon saajaksi. Eniten ääniä saaneeseen kolmikkoon ylsivät Boston Bruinsin Bruce Cassidy, Columbus Blue Jacketsin John Tortorella sekä Philadelphia Flyersin Alain Vigneault. Palkinnon pokkaaja ja eniten ääniä saanut valmentaja julkistetaan konferenssifinaalien yhteydessä.

Ensin väliaikaisena ja kaudesta 2017−18 alkaen vakituisena päävalmentajana Bruinsia luotsannut Cassidy johdatti joukkueensa pandemian typistämässä runkosarjassa runkosarjan voittoon. Hänen johdollaan joukkue päästi runkosarjan vähiten maaleja ja suoriutui erinomaisesti erikoistilanteista: Bruinsin ylivoima oli runkosarjan toiseksi ja alivoima kolmanneksi parasta.

Jo viidettä kertaa Jack Adams -finalistiksi yltänyt ja kahdesti aiemmin palkinnon pokannut Tortorella taas johdatti Blue Jacketsin pudotuspeleihin hankalista lähtökohdista: supertähtensä Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin viime kesän siirtomarkkinoilla menettänyt joukkue kärsi lisäksi lukuisista avainpelaajien loukkaantumisista läpi kauden, mutta raahautui kiinni villi kortti -paikkaan, kunnes kausi keskeytettiin. Paikka jatkopeleissä myös sinetöityi poikkeuksellisten pudotuspelijärjestelyjen myötä.

Mikäli Tortorella voittaa äänestyksen, hänestä tulee vasta toinen Jack Adams Awardin kolmeen otteeseen voittanut valmentaja. Samaan on aiemmin pystynyt vain Bruinsin, Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin peräsimessä vaikuttanut Pat Burns. Tortorellan edelliset kunnianosoitukset ovat kausilta 2003−04 (Tampa Bay Lightning) ja 2017−18 (Blue Jackets).

Ensimmäistä kauttaan Flyersia valmentava Vigneault puolestaan piiskasi joukkonsa Itäisen konferenssin neljänneksi parhaaseen pistekeskiarvoon ja palautti Flyersin vuoden tauon jälkeen pudotuspelijoukkueeksi. 

Vigneault on Tortorellan tapaan voittanut Jack Adams -pystin jo aiemminkin: edellisen ja ainoan kerran hän pääsi pitämään palkintopuhetta kauden 2006−07 päätteeksi. Tuolloin hän valmensi Vancouver Canucksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle