Joe Thorntonin massiivinen NHL-ura saa jatkoa Panthers-paidassa

NHL / Uutinen
Thornton edusti viime kaudella Maple Leafsia.
Kuva © Getty Images
Panthers on yli 1 600 NHL:n runkosarjaottelun veteraanin uran neljäs seura maailman parhaassa jääkiekkosarjassa.

Joe Thorntonin, 42, mittava NHL-ura saa jatkoa, kun Florida Panthers ilmoitti solmineensa keskushyökkääjän kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 750 000 dollaria.

Viime kaudella Thornton edusti ensin HC Davosia ja loppukaudesta Toronto Maple Leafsia.

Kanadalainen on 1 680 runkosarjaottelullaan NHL:n aktiivipelaajista toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja. Kaikkien aikojen listalla hän on sijalla kuusi. Hän on pelannut taalajäillä kaudesta 1997−98 ja pelannut vain työsulkukausilla Sveitsissä.

− Joe tuo rutkasti kokemusta pukukoppiimme ja kokoonpanoomme. Hänen halunsa menestyä on selvä ja olemmekin innoissamme siitä, että hän päätti allekirjoittaa sopimuksemme ja että hän uskoo siihen, mitä rakennamme täällä, GM Bill Zito sanoi tiedotteessa.

Pelaamissaan NHL:n runkosarjaotteluissa Thornton on iskenyt peräti 1 529 tehopistettä. Hänen laajasta palkintokaapistaan löytyvät muun muassa olympiakulta, kaksi World Cupin voittoa, U20 mestaruus, Sveitsin mestaruus ja maailmanmestaruushopea. Lisäksi hänet on palkittu NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart-palkinnolla ja pistepörssin voittajan Art Ross -palkinnolla.

Muokattu: 13.8.2021, kello 17.26: Lisätty tieto Thorntonin sopimuksen arvosta.

Muokattu 13.8.2021, kello 18.37: Korjattu Thorntonin sijoitukset ottelutilastoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle