Joe Thornton jatkaa uraansa tutussa sveitsiläisseurassa – legendan tähtäimessä yhä paluu NHL:ään

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Joe Thornton aloittaa tämän kauden Sveitsissä.
Kuva © Getty Images
Monivuotinen NHL-tähti hakee pelituntumaa Alpeilta.

NHL:n runkosarjan kaikkien aikojen pistepörssin sijalla 14 oleva Joe Thornton jatkaa pelaajauraansa toistaiseksi sveitsiläisen HC Davosin joukkueessa.

Thorntonin tavoitteena on pelata NHL:ssä tulevalla kaudella. Ennen kauden alkamista 41-vuotias veteraani pitää pelituntumaa yllä peräti 31 Sveitsin mestaruutta voittaneen seuran riveissä.

Thornton on harjoittelut Davosin joukkueen mukana jo heinäkuusta lähtien. Mieheltä löytyvän Sveitsin kansalaisuuden ansiosta hän ei rasita joukkueen ulkomaalaiskiintiötä. Lisäksi Thornton suostui Davosin hyvin maltilliseen palkkatarjoukseen.

Thornton on edustanut Davosia aiemmin kahteen otteeseen urallaan NHL:n työsulkujen takia. Ensimmäisen kerran hän pelasi seurassa koko kauden 2004–05 ja myöhemmin alkukauden 2012–13. Ensimmäisellä visiitillään Thornton pokkasi sarjan parhaan pelaajan palkinnon ja Sveitsin mestaruuden.

– On suuri kunnia kaikille kiekkofaneille, että näemme hänet jälleen pelaavan Sveitsissä, Davosin urheilutoimenjohtaja Raeto Raffainer kommentoi.

Tällä hetkellä Thornton on ilman NHL-sopimusta. Kesän 1997 ykkösvaraus on edustanut viimeisen 15 kauden ajan San Jose Sharksia. Yli 1 600 pelatusta runkosarjaottelusta huolimatta Thorntonilta puuttuu edelleen Stanley Cup -mestaruus.

» Lähetä palautetta toimitukselle