Jo toinen Selänne Hokkiin, uudet vahvistukset myös KeuPalle ja Jokereille

MESTIS / Uutinen
Eetu Selänne ei välttämättä ole perheensä ainoa kiekkoilija ensi kauden Mestiksessä.
Kuva © Juha Alamäki
Leevi Selänne hakee tryoutin kautta pelipaikkaa Kajaanin Hokista, jonka sopimuspelaajiin myös hänen isoveljensä Eetu kuuluu. Keskushyökkääjä Jani Siekkinen palaa KeuPaan ja Jokerit pestasi SaiPasta ilman sopimusta jääneen puolustaja Atso Lehtisen.

Hokissa saatetaan nähdä alkavalla kaudella peräti kaksin kappalein Teemu Selänteen poikia. Heinolasta Kajaaniin siirtynyt Eetu Selänne voi saada pelikaverin pikkuveljestään Leevi Selänteestä. 23-vuotias hyökkääjä antaa näyttöjä kainuulaisille elokuun ajan.

Leevi Selänne ei ole pelannut aiemmin urallaan miesten sarjoissa. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut NCAA-yliopistosarjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Curry Collegessa, joka oli myös Eetu Selänteen seura ennen hänen siirtymistään Suomeen.

Suomen kaukaloissa Leevi Selänne on pelannut aiemmin kaudella 2018–19, jolloin hän edusti Jokereiden U18-nuoria.

Leevi Selänteen lisäksi paikkaa Hokin miehistöstä hakevat tryoutin kautta myös parikymppiset hyökkääjät Jussi Malmi, Patrik Kemppainen ja Niklas Romppanen.

Malmi pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa NAHL-sarjaa. Suomessa hän on pelannut aiemmin muun muassa Kärppien ja Sportin nuorissa. Kemppainen on kiekkoillut viime kaudet HPK:n U20-joukkueessa ja Romppanen toimi viime kaudella Hokin U20-joukkueen kapteenina.

Atso Lehtinen Jokereiden puolustukseen

Jokerit vahvistaa miehistöään Atso Lehtisellä. 22-vuotias Lehtinen on kuulunut kärkipelaajiin aiemmissa Mestis-joukkueissaan FPS:ssa ja Kiekko-Vantaassa.

Lehtinen pelasi viime kauden lopun SaiPassa ja tavoitteli paikkaa liigamiehistöstä myös täksi kaudeksi.

– Viime viikolla sain ilmoituksen, ettei try-out johda sopimukseen. Sen jälkeen Jokerit oli itselleni aika helppo ratkaisu paikaksi, johon haluan tulla pelaamaan Mestistä. Täällä varmasti kehityn eniten, Lehtinen kertoo.

Hämeenlinnassa kiekko-oppinsa saanut Lehtinen nähdään jokerinutussa jo perjantaina käynnistyvässä Pitsiturnauksessa.

KeuPaan paluumuuttaja keskikaistalle

Tanskassa pelannut Jani Siekkinen palaa takaisin KeuPaan. 25-vuotias keskushyökkääjä on pelannut aiemmin KeuPassa neljän kauden aikana noin 150 ottelua. Hän kuului joukkueen runkopelaajiin jo seuran hopeakaudella 2018–19.

– Jani on hyvä ja luotettava kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy myös pisteiden tekoon. Hän on keuruulaiselle yleisölle tuttu pelaaja, ja Janin into palata takaisin Keuruulle oli myös meille merkittävä asia, KeuPa-luotsi Sami Ryhänen kommentoi.

Lukko-kasvatti Siekkinen siirtyi KeuPasta Tanskaan tammikuussa 2022 ja pelasi Herlevin joukkueessa puolentoista kauden ajan. Viime kaudesta Siekkiselle jäi muistoksi Tanskan liigan pronssimitali.

 

Muokattu 3.8. klo 10:25. KeuPa voitti kaudella 2018-19 hopeaa, eikä pronssia, kuten jutussa aiemmin luki.

» Lähetä palautetta toimitukselle