Jimmy Howard yksivuotiseen jatkosopimukseen Red Wingsin kanssa - kokonaisarvo 5,1 miljoonaa dollaria

NHL / Uutinen
Howard on nykyisen Red Wings -joukkueen kokeneimpia pelaajia.
Kuva © Getty Images
Detroit Red Wings on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Jimmy Howardin kanssa.

Maalivahti Jimmy Howard ja Detroit Red Wings ovat päässeet yhteisymmärrykseen yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Howardin, 34, uusi sopimus astuu voimaan ensi kaudella ja vaikuttaa Red Wingsin palkkakattoon 5,1 miljoonan dollarin verran. TSN-toimittaja Bob McKenzien mukaan sopimus sisältää neljän miljoonan dollarin peruspalkan ja 1,1 miljoonan dollarin bonuksen, jonka ehtona on Red Wingsin pääseminen pudotuspeleihin ensi kaudella. Sopimuksessa ei ole siirtoa rajoittavaa pykälää. 

Howard on pelannut tällä kaudella 48 ottelussa torjuntaprosentilla 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,05. Yhdysvaltalaisvahti on edustanut Red Wingsiä koko 509 ottelun mittaisen NHL-uransa ajan. Howard on joukkueen toisen kierroksen varaus kesältä 2003. 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Howardin jatkosopimuksen arvo on hänen iän huomioon ottaen selvästi yläkanttiin, mutta on parempi vaihtoehto maksaa pientä ylihintaa yhden vuoden ajan kun sitoutua 34-vuotiaaseen maalivahtiin useaksi vuodeksi hieman halvemmalla sopimuksella. Howard on pelannut tällä kaudella yllättävän hyvin, ja Red Wingsilla on mahdollisuus kaupata yhdysvaltalaisvahti siirtotakarajalla, jos (ja kun) joukkue on tuolloin jälleen myyjän roolissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle