Jiři Smejkal jättää Tampereen taakseen − uusi osoite löytyy Lahdesta

LIIGA / Uutinen
Sarja pysyy Smejkalille ensi kaudella tuttuna, mutta kirveskuvio rinnassa vaihtuu pelikaaniin.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime kauden Tapparaa edustanut Tšekin maajoukkuehyökkääjä Jiři Smejkal siirtyy Pelicansin riveihin.

Jiři Smejkal liittyy Pelicansin miehistöön ensi kauden kattavalla sopimuksella. 24-vuotias hyökkääjä kiekkoili viime kauden Tapparan miehistössä.

Tamperelaisryhmässä Smejkal iski viime kaudella runkosarjassa 48 ottelussa tehot 9+17=26. Yhdeksän pudotuspelikamppailua sen sijaan menivät ilman tehopisteitä.

Urallaan 26 KHL-otteluakin pelannut tšekkihyökkääjä edusti myös kotimaataan keväällä Latvian MM-kisoissa. Raamikas (192cm/92kg) Smejkal kokosi turnauksessa kahdeksassa ottelussa tehot 1+1=2. 

− Smejkal on juuri sitä, mitä tarvitsimme hyökkäyspäähän. Hän on isokokoinen ja vahva kamppailija, joka on kuitenkin kokoonsa nähden erittäin taitava hyökkäyssuuntaan. Hän uskaltaa mennä maalille ja on maalinedustalla tehokas, kuvaili Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

− Smejkal on myös erittäin monipuolinen pelaaja, mitä kuvasti hänen roolinsa Tshekin maajoukkueessa, jossa hän pelasi alemmissa kentissä ja sai muun muassa alivoimavastuuta. Smejkal pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mutta meille hänet on hankittu lähtökohtaisesti laituriksi. Olen erittäin iloinen, että saatiin hänet tänne.

» Lähetä palautetta toimitukselle