Jetsin ja Dustin Byfuglienin eripuralle piste − Puolustajakolossi hylkäsi miljoonat myönnyttyään sopimuksen purkamiseen

NHL / Uutinen
Byfuglien ei ole pelannut otteluakaan sitten kevään 2019.
Kuva © Getty Images
Winnipeg Jets ja Dustin Byfuglien ovat purkaneet puolustajan sopimuksen.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA kertovat tiedotteessaan, että Winnipeg Jets ja Dustin Byfuglien ovat purkaneet puolustajan sopimuksen ja Byfuglien jättää seuran välittömästi. 35-vuotiaan puolustajan viisivuotista sopimusta olisi ollut jäljellä vielä yhden kauden verran.

Nyt rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi jäänyt pitkäaikainen Jets-puolustaja ei pelannut koronakriisin keskeyttämänä kautena ainuttakaan ottelua.

Pelaamattomuuden taustalla on monipolvinen tapahtumaketju, joka alkoi, kun Byfuglien jäi sivuun joukkueen kauteen valmistavalta harjoitusleiriltä henkilökohtaiseen syyhyn vedoten. Seura hyväksyi poissaolon, mutta hyllytti hänet hiukan myöhemmin ja jäädytti samalla Byfuglienin palkanmaksun saadakseen lisää tilaa palkkakaton alle.

Hyllytyspäätöksen seura perusteli siten, että Byfuglien oli sen mielestä pelikelpoinen vedoten seuran hallussa oleviin dokumentteihin Byfuglienin terveydentilasta. Puolustajajätti kuitenkin hakeutui lokakuussa nilkkaleikkaukseen.

Byfuglien valitti NHLPA:n välityksellä eteenpäin epäoikeudenmukaiseksi kokemastaan hyllytyksestä. Kiista ratkesi lopulta perjantaina, kun osapuolet myöntyivät sopimuksen purkamiseen. TSN:n mukaan Byfuglien ei vaatinut minkäänlaista korvausta maksamatta jääneistä palkoista − aiemmin maksamatta jääneistä tai tulevista palkoista.

Tämän ja ensi kauden osalta kyse on palkkojen pohjalta laskettuna 14 miljoonan dollarin suuruisesta korvauksesta.

Byfuglien pelasi organisaatiossa kaudesta 2010–11 lähtien, jolloin seura tunnettiin vielä Atlanta Thrashersina, ja siirtyi seuran mukana Winnipegiin vuonna 2011. Stanley Cupin Chicago Blackhawksin paidassa kertaalleen voittanut puolustaja on pelannut 869 NHL-ottelua tehoin 177+348=525.

» Lähetä palautetta toimitukselle