Jets kunnioittaa menehtynyttä seuralegendaa – Dale Hawerchukille patsas ja nimikkokatu Winnipegin keskustaan

NHL / Uutinen
Dale Hawerchuk edusti yhdeksän kautta Winnipeg Jetsiä.
Kuva © Getty Images
NHL-joukkue Winnipeg Jets kertoi perjantaina rakennuttavansa patsaan hyökkääjä Dale Hawerchukin kunniaksi. 16 kautta NHL:ssä pelannut kanadalaishyökkääjä saa myös oman nimikkokatunsa joukkueen kotihallin viereen.

Dale Hawerchuk menehtyi kesällä 2020 vatsasyöpään, mutta hänen muistonsa elää vahvasti Winnipegin kaupungissa ja Jetsin organisaatiossa. Perjantaina tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä hetkestä, kun nuori lupaus allekirjoitti ensimmäisen NHL-sopimuksensa Jetsin kanssa kesällä 1981.

Jets-organisaatio ilmoitti vuosipäivän kunniaksi rakennuttavansa patsaan Hawerchukin muistolle. Joukkueen kotihallin edustalle asetettavan patsaan suunnittelee Erik Blome, joka on suunnitellut myös muun muassa Los Angelesissa sijaitsevan Wayne Gretzkyn patsaan. Organisaatio on myös pyytänyt kaupungilta lupaa nimetä hallin vieressä sijaitsevan kadun Hawerchukin mukaan.

– Dale (Hawerchuk) on yksinkertaisesti iso osa kaupunkimme historiaa. Hänen merkityksensä ulottuu pitkälle jääkiekon ulkopuolelle. Me olemme ylpeitä näistä kunnianosoituksista, jotka voimme osoittaa Dalelle ja hänen muistolleen, seuran omistavan TNSE:n puheenjohtaja Mark Chipman kertoi.

Hawerchuk pelasi lähes 1200 NHL-ottelua Jetsin, Buffalo Sabresin, Philadelphia Flyersin ja St. Bluesin riveissä ja hän on edelleen liigan kaikkien aikojen 20. tehokkain pelaaja.

Hyökkääjä teki heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan 103 tehopistettä ja hänet palkittiin vuoden tulokas -palkinnolla. Peliuran päätyttyä hänet valittiin jääkiekon kunniagalleriaan vuonna 2001.

» Lähetä palautetta toimitukselle