Jesse Puljujärvi ruoskii itseään tehottomuudesta: "Ei voi mitään, jos ei tämän korkeammalle taso riitä"

NHL / Uutinen
Jesse Puljujärvi (oikealla) saa vastuuta ykkösketjussa Connor McDavidin rinnalla.
Kuva © Ronald Martinez/Getty Images
Jesse Puljujärvi on saanut jälleen alkukauden tavoin näytön paikkoja Edmonton Oilersin ykkösketjussa. Itseluottamus on kuitenkin koetuksella, kun tehopisteet ovat peliajasta ja laukauksista huolimatta jääneet vähiin.

Jesse Puljujärvi nostettiin jälleen joukkueensa ykkösketjuun Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalle, kun Edmonton Oilers kohtasi Washington Capitalsin tiistain ja Tampa Bay Lightningin keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

Puljujärvi on toisella NHL-taipaleellaan parin viime kauden aikana saanut useampia näytön paikkoja ykkösketjusta. Tehopisteet ovat kuitenkin olleet tiukassa läpi miehen NHL-uran. Tällä kaudella tehot ovat 14 ottelun jälkeen vasta 1+1.

Luottamus tehojen syntymiseen on melko matalalla.

– Kyllä se aika vaikealta näyttää. Jotakin pitää keksiä, että niitä alkaisi tulemaan. En tiedä. Tulisipa joku kertomaan, että mitä pitäisi tehdä, mietti Puljujärvi Washingtonissa pelin jälkeen.

Mitään taikatemppuja maalien syntymiseen ei kuitenkaan Puljujärven mukaan ole olemassa.

– Kyllä minä yritän, siitä se ei jää kiinni. Sitten ei voi mitään, jos ei tämän korkeammalle taso riitä, hän totesi.

– Siihen olen tyytyväinen, että saan pelata NHL:ssä. Arvostan sitä, että saa pelata maailman kovimmassa sarjassa ja hyvässä joukkuessa hyvien jätkien kanssa. Se on iso juttu. Päivä kerrallaan vain pitää nauttia, tehdä töitä ja toivoa parasta.

Oilers hävisi Capitalsille lukemin 5–4 ja voitti Lightningin 2–3. Tehopisteille Puljujärvi ei alkuviikon otteluissa päässyt, siinä missä McDavid kirjautti yhteensä tehopisteet 2+2 ja Nugent-Hopkins 2+1.

Capitalsia vastaan Puljujärvi pelasi yhteensä reilut 14 minuuttia ja laukoi kolme kertaa, mutta ei ollut kentällä yhdenkään ottelussa syntyneen maalin aikana. Hänen roolinsa pieneni ottelun loppua kohden.

– Eipä siitä jäänyt paljoa kerrottavaa, kommentoi Puljujärvi omaa suoritustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle