Jesse Puljujärvi nousee Kärppien kapteenistoon kokeneiden pelaajien rinnalle

LIIGA / Uutinen
Puljujärvi kiekkoilee ensi kaudella A-kirjain rinnassaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien kapteeniston muodostavat ensi kaudella Jesse Puljujärven lisäksi Mika Pyörälä ja Jussi Jokinen.

Mika Pyörälä on ensi kaudella Kärppien kapteeni. Kokenut hyökkääjä on aiemmin urallaan ollut varakapteenin roolissa, mutta nyt hänen pelipaitaansa ommellaan ensimmäistä kertaa C-kirjan. Möys varakapteeni Jussi Jokinen oli valmennuksen mielestä hyvä vaihtoehto kippariksi.

Oululaisten kapteenistoon Pyörälän ja Jokisen lisäksi kuuluvat puolustajat Shaun Heshka ja Mikko Niemelä sekä hyökkääjä Jesse Puljujärvi.

− Jussi tai Mika olisi voinut kumpikin hyvin olla kapteeni. "Spede" (Pyörälä) on tehnyt pidemmän uran Kärpissä ja sitä kautta on hieman luonnollisempi jatkumo, päävalmentaja Mikko Manner toteaa tiedotteessa.

Tähtihyökkääjä Puljujärvi, 22, on ensimmäistä kertaa kapteenistossa. Nuori laituri saa valmennukselta alkavalla sesongilla ison roolin myös pukukopissa.

− Se on osa sitä, miten me uskotaan, että pystytään Jesseä auttamaan eteenpäin. Kapteenin tehtävä on kantaa vastuuta muistakin ihmisistä. Ja silloin, kun kannat vastuuta muista ihmisistä, niin ensimmäinen tapa on hoitaa omat asiat mahdollisimman hyvin. Jesse on viimeisen päälle kapteenihenkinen tyyppi.

− Hän tarvitsee hieman kehitystä tunteiden käsittelyssä pelikentällä, ja me uskotaan, että tällainen vastuullinen tehtävä auttaa häntä siinä, Manner sanoo.

Käyttäjän lseppa kuva

Kommentti: Lassi Seppä

Puljujärven nostaminen kapteenistoon on fiksu veto valmennukselta. Huolettomana persoonana nuori laituri saa varmasti varakapteenina tärkeää oppia kokeneilta pelikavereilta siitä, milliasta on olla kokonaisvaltaisesti johtava pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Pesti Kärppien kapteenistossa tekee varmasti hyvää myös ajatellen Puljujärven NHL-unelmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle