Jenni Hiirikoski nousee naisten MM-tilaston kärkipaikalle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jenni Hiirikoski tekee naisten MM-historiaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisleijonien kapteenista Jenni Hiirikoskesta tulee Yhdysvaltoja vastaan eniten naisten MM-kisaotteluita pelannut pelaaja.

Jenni Hiirikoskelle Yhdysvaltoja vastaan pelattava alkusarjan ottelu on hänen uransa 70. MM-kisoissa. Vuonna 2004 ensimmäistä kertaa mukana ollut Hiirikoski pelaa Calgaryssä 13. MM-turnaustaan. Maajoukkueen kapteenina hän on toiminut MM-kisoista 2012 alkaen.

Hiirikoski nousee kaikkien aikojen tilastossa ohi Karoliina Rantamäen, joka pelasi 69 MM-ottelua. Kolmannen sijan kaikkien aikojen ottelutilastossa jakavat Kanadan Hayley Wickenheiser ja Venäjän Tatjana Burina, jotka esiintyivät MM-jäillä 61 kertaa. Hiirikosken jälkeen tilastossa seuraavana tämän vuoden MM-kisoissa esiintyvistä pelaajista on Yhdysvaltojen Hilary Knight, jolle otteluita on kirjattu nyt 53.

Hiirikosken ura on menestyksekäs, sillä hänet on valittu seitsemän kertaa MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Titteleistä kuusi on tullut peräkkäin. Hiirikoskella on yksi hopea ja kuusi pronssimitalia pelaamistaan MM-kisoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle