Jenni Hiirikoski laukoi Suomen voittoon Tšekistä – Emilia Kyrkölle nollapeli

MAAJOUKKUE / Uutinen
Emilia Kyrkkö oli Suomen maalilla ohittamaton.
Yksi maali riitti jatkamaan Naisleijonien tappiotonta turnausta.

Saksassa pelattava naismaajoukkueiden viiden maan turnaus jatkui Naisleijonien osalta ottelulla Tšekkiä vastaan. Aiemmin turnauksessa Sveitsin ja Saksan kaatanut Naisleijonat kukisti Tšekin niukasti maalein 1–0. Suomen ainokaisen ja ottelun voittomaalin viimeisteli kapteeni Jenni Hiirikoski ylivoimalla ensimmäisessä erässä.

Lukuisista ylivoimista ja tilanteista huolimatta Suomen viimeistely oli ottelussa tukkoista. Kunniaa tästä kuuluu myös Tšekin maalilla erittäin varmasti torjuneelle Blanka Škodoválle, joka teki Suomen aikeet kerta toisensa jälkeen tyhjiksi.

Suomen maalilla torjunut Emilia Kyrkkö jäi ottelussa melko vähille töille, mutta selvitti Tšekin harvat tilanteet varmasti. Nollapelin pelannut Kyrkkö palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana.

Suomen peli lähti hitaasti liikkeelle

Ensimmäinen erä oli melko tasainen. Tšekki aloitti kamppailun väkevämmin Suomen tuskaillessa pelin avaamisen kanssa.

Tästä huolimatta kamppailun avausmaalista vastasi Suomi Hiirikosken lauottua Naisleijonat ylivoimalla johtoon. Syöttöpiste maaliin merkittiin Noora Tulukselle. Suomen peli aukesi maalin myötä ja se sai tasaisemmin hyökkäyspään tilanteita aikaiseksi, mutta lisämaaleja ensimmäisessä erässä ei nähty.

Toinen erä oli käytännössä yhtä päätyä. Suomi vyörytti jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiään kohti Tšekin päätyä, mutta Tšekin maalilla torjunut Škodová ei suostunut antautumaan.

Suomen ylivoima oli toisessa erässä valitettavan tehotonta, sillä se ei onnistunut viimeistelemään yhdelläkään neljästä ylivoimastaan, vaikka kiekko liikkui nätisti etenkin ykkösylivoimaviisikolla.

Terästäytynyt Tšekki jatkoi jäähyilyä

Päätöserä oli jälleen hieman tasaisempi, vaikka Suomi loikin enemmän maalipaikkoja. Tšekki tuli kolmanteen erään tarmoa täynnä saaden hyökkäysalueen pyörityksiä aikaan sekä haastaen ahnaasti kohti Suomen maalia.

Virtaa joukkueella oli tosin hieman liiaksi, sillä tšekkiläisten jäähyily jatkui. Tšekille tuomittiin päätöserässä kolme kaksiminuuttista, joita Suomi ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään.

Hiirikosken ensimmäisen erän maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja näin Naisleijonien voittoputki Saksan EHT-turnauksessa sai jatkoa. Naisleijonat kohtaa sunnuntaina turnauksen päätösottelussaan Ruotsin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 16.30.