Jenna Suokko teki suomalaista naiskiekkohistoriaa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjassa − "Minulle kerrottiin, että kiekko lähetetään Torontoon Hockey Hall of Fameen"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Jenna Suokko lähtti maailmalle Ilveksestä.

Jenna Suokko, 26, iski maalin joukkueelleen Buffalo Beautsille viikonlopun ottelussa Minnesota Whitecapsia vastaan. Osuma oli hyökkääjälle ensimmäinen pohjoisamerikkalaisjoukkueessaan. Samalla kyseessä oli ensimmäinen maali kenellekään suomalaiselle PHF-sarjassa.

− Hyökkääjien työ on tehdä maaleja. Heikosti ollaan koko joukkueena saatu tähän asti tehtyä, mutta josko se tästä lähtisi, toppuutteli Suokko.

Beauts on PHF:n sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä. Se on voittanut 11:stä ottelustaan kaksi. Suokon osuma syntyi jääkiekolle varsin tyypilliseen tapaan.

− Maali syntyi suoraan aloituksen jälkeen. Kiekko viivaan ja pelaajia maalille, josta sain nostettua sisään. Minulle kerrottiin, että kiekko lähetetään Torontoon Hockey Hall of Fameen. Se on ihan hieno juttu, mikäli tosiaan on totta.

Haastavien otteluiden keskellä tuleella osumalla on toivottavasti vapauttava vaikutus.

− Meillä on ollut vaikea alkukausi ja nyt olisi todellinen suunnan vaihtamisen paikka, Suokko painotti.

Ilveksestä Yhdysvaltoihin täksi kaudeksi lähtenyt Suokko on tehnyt joukkueensa 11:ssä ottelussa nyt tehot 1+4. Rangaistusminuutteja hänelle on kertynyt neljä ja tehotilasto on hivenen plussan puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle