Jenna Hietala iski KalPalle yhdeksän pistettä Lukon kylvetyksessä Naisten Liiga -kierroksella

Naisten Liiga / Uutinen
KalPa rökitti Lukon tylysti lauantaina Naisten Liigassa.
Jenna Hietalan tehot 5+4 johdattivat KalPan murskavoittoon Lukosta. Kuopiolaiset iskivät peräti 16 maalia, kahdessa ottelussa varsinainen peliaika ei riittänyt Naisten Liigan lauantaikierroksella. Pääkaupunkiseudun joukkueet olivat totutun vahvoja.

HIFK peittosi Ilveksen Naisten Liigan lauantain kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Myöhemmin oli vuorossa neljä muuta ottelua, joissa KalPa järjesti maalijuhlat Lukon kustannuksella ja Kiekko-Espoo päihitti RoKin. HPK:n ja Kuortaneen sekä TPS:n ja Kärppien kamppailut venyivät jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Lukko−KalPa, 4−16

Yksi ehdottomista Naisten Liigan mestarisuosikeista KalPa näytti sarjanousija Lukolle kaapin paikan, kun se tyrmäsi raumalaisjoukkueen tämän kotikentällä peräti maalein 16−4. Kuopiolaisten ykkösketjun keskushyökkääjä Jenna Hietala, 18, nakutti hurjat tehot 5+4=9.

Lukko oli vastaantulija heti alusta lähtien ja maalivahdeille Johanna Niemelle ja Saara Rintamaalle kertyi yhteensä 46 torjuntaa. Maajoukkuehyökkääjä Elisa Holopainen nakutti hänkin seitsemän (4+3) tehopistettä. Alisa Makkonen ja Johanna Juutilainen saalistivat kumpikin viisi pistettä.

Muokattu: 24.9.2022, kello 19.29: Hietalan tehot ja KalPan maalimäärä korjattu.

Kiekko-Espoo−RoKi. 9−2

RoKi pyristeli hallitsevan mestarin kintereillä noin ottelun puoleen väliin asti, kunnes Kiekko-Espoo karkasi rovaniemeläisiltä. Nea Katajamäen ajassa 29.17 iskemä 3−2-osuma jäi voittomaaliksi. Hän ja Sofia Nuutinen saalistivat neljä tehopistettä.

Australialaisveskari Olivia Last torjui RoKin maalilla 40 kiekkoa ja Alexandra Väyrynen espoolaisten veräjällä 11 kutia.

HPK−Team Kuortane, 3−2 JA

HPK ja Team Kuortane iskivät maaleja tasatahtiin läpi ottelun eikä kumpikaan joukkue päässyt niskan päälle pitkiksi ajoiksi. Maalivahtien torjunnatkin menivät liki tasan, sillä hämeenlinnalaisten Salla Sivulalle kertyi 24 koppia ja toisessa päässä Emilia Kyrkölle yksi vähemmän.

Sankaritareksi nousi HPK:n Kiti Seikkula, joka iski voittomaalin jatkoajalla Jade Mäkivaaran ja Jutta Stoltenbergin syötöistä.

TPS−Kärpät, 4−3 VL

Kärpät lähti TPS:ää vastaan hieman uusituilla kuvioilla, kun alkukaudesta tehokkaasti esiintynyt ykkösketju oltiin rikottu. Tilli Keränen viiletti kakkosketjussa, kun taas Oona Havanan ja Anna-Kaisa Antti-Roikon rinnalla hyökkäsi Noora Tukiainen.

TPS karautti kahden maalin johtoon, mutta oululaiset nousivat rinnalle ja ohikin. Uchechi Udeh teki 3−3-maalin ennen ottelun puoliväliä, jonka jälkeen pelitilanneosumia ei enää nähty. Voittomaalikilpailussa ratkaisevan osuman TPS:n hyväksi iski myös illan maalinteon aloittanut tšekkiläinen Tereza Pištěková.

» Lähetä palautetta toimitukselle