Jatkuva jatkoaika ensi kevään MM-finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Filip Forsberg juhlii onnistumista voittomaalikilpailussa viime kevään MM-finaalissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tehnyt muutoksen, jonka seurauksena miesten MM-finaalia ei ratkaista kahden edellisvuoden tapaan voittomaalikilpailussa.

Tulevana kevänä Slovakiassa pelattavassa MM-turnauksessa finaali ratkaistaan jatkuvalla jatkoajalla. Kansainvälisen jääkiekkoliiton päätöksen mukaan kaikki jatkoajat pelataan turnauksessa kolmella kolmea vastaan.

Alkulohkoissa jatkoajan kesto on viisi minuuttia sekä puolivälierässä, välierässä ja pronssiottelussa kymmenen minuuttia. Mikäli näiden aikana ottelu ei ratkea, seuraa voittomaalikilpailu.

− On selvää, ettemme voi varautua liian pitkään finaaliotteluun, kun areenalla saatetaan joutua tekemään muutoksia tulevia tapahtumia varten hyvinkin pian ottelun jälkeen. Samalla on otettava huomioon televisioyhtiöiden vaatimukset, kilpailukomitean johtaja Franz Reindl toteaa. 

− Samalla olemme kuitenkin ajatelleet sitä, että finaali ei saisi ratketa voittomaalikilpailussa, mikä on ollut niin fanien kuin joukkueiden huolena. 

Muihin turnauksiin muutoksia ei tule tälle kaudelle. Miesten MM-turnauksen perusteella saatujen kokemusten myötä tehdään päätöksiä jatkoaikajärjestelmästä muissa turnauksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle