Jatkoajan uusi päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen on median moniosaaja – "Jatkoaika on soihdunkantaja"

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, Naisten Liiga, Suomi-sarja, Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Jatkoajan uusi päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen aikoo vaalia monimuotoisuutta.
Kuva © Mikko Pylkkö / mikko.pylkko@jatkoaika.com
Uusi päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen tulee Jatkoaikaan erittäin monipuolisella mediataustalla. Hän haluaa avata suomalaisille yhä monipuolisempia näkökulmia jääkiekkoon sekä urheilulajina että kulttuurisena ilmiönä.

Jatkoajan uusi päätoimittaja on Harri-Pekka Pietikäinen. 42-vuotiaalla Pietikäisellä on erittäin monipuolinen ammattitausta mediatyön eri puolilta. Tuoretta päätoimittajakokemusta hänellä on liike-elämän sisältöihin erikoistuneen Bonfire.fi-bisnesmedian johdosta.

Jatkoaikaan Pietikäisen vetivät sekä jääkiekko että ammatillinen kunnianhimo.

Päätoimittaja Pietikäinen, kuka olet?

– Olen pitkän linjan median ja markkinoinnin ammattilainen sekä tietokirjailija. Olen saanut ammatillisesti toteuttaa itseäni melko laajalla leikkikentällä. Koulutukseltani olen elokuva- ja TV-käsikirjoittaja. Yksi ikimuistoisimmista ammatillista jaksoista oli viisi vuotta Sanomalla, jossa vastasin yhdessä kollegoideni kanssa Liiga-markkinoinnin suunnittelusta ja tuotannosta. Tuolloinkin odotukset Liigasta TV-tuotteena olivat korkealla ja tekemistä ohjasi into tehdä jotain uutta.

Harrastan vapaasukellusta ja lämäritutkaan olen kellottanut 128km/h – mitä pidän kohdallani kelpo tuloksena.

Millä mielin astut päätoimittajan saappaisiin?

– Olen todella innoissani Jatkoajan mahdollisuuksista. Verkkomedia lepää vankalla pohjalla. Jatkoaika on suomalaisessa jääkiekossa instituutio jo itsessään. Samalla se kaipaa mediana myös lempeää tönäisyä eteenpäin, niin sisällön kuin myös tekemisen suhteen. Jääkiekko on temaattinen alusta entistä laajemmalle journalismille. Peli, pelaajat ja kannattajat ovat kaiken ytimessä, mutta sen ympärille voidaan rakentaa entistä laajempi viitekehys, josta käsin jääkiekkoa havainnoidaan suurempana kulttuurisena ilmiönä.

Miten Jatkoaika muuttuu?

– On syytä muistaa ja olla ylpeä niistä hyvistä ja kestävistä tavoista, jotka ovat synnyttäneet Suomen suurimman jääkiekkoon erikoistuneen tiedotusvälineen. Yleisön aktiivisuus puhuu puolestaan ja sitä tulee vaalia jatkossakin. Uskon myös yhteistyön voimaan. Me lätkäniilot läträämme lopulta varsin pienessä lätäkössä, joten monipuolisen asiantuntemuksen ja uudenlaisten kumppanuuksien avulla voisi olla avattavissa tuoreita näkökulmia jääkiekkobisnekseen.

Onko jotain konkreettista jo tiedossa?

– Pyrimme aloittamaan uusia sisältökonsepteja jo kevään aikana ja myös laajentamaan teemoja, joiden kautta jääkiekkoa havainnoimme. Kevään MM-kotikisat raportoimme yleisöllemme isosti. Tärkeä konkretia on myös se, että haluamme mahdollistaa entistä paremman tuen Jatkoajan tekijöille. Osaamisen kehittäminen ja sen mittaaminen ovat yksi päätavoitteista. Jatkoaika on erinomainen alusta jääkiekosta kiinnostuneille sisällön tekijöille. Toimii todistetusti tehokkaana ponnahduslautana journalismiin, viestintään, markkinointiin ja muuhun urheilubisnekseen. Haluamme olla verkkomediana ja yhteisönä tavoiteltu. Jatkoaikalaisuuden tulee olla aidosti ylpeyden aihe. Siinä näen, että minulla päätoimittajana on iso vastuu.

Mitä uusi päätoimittaja haluaa sanoa Jatkoajan yleisölle?

– Olen ylpeä siitä, että saan tässä palveluroolissa osaltani mahdollistaa sen, että Jatkoaika on myös tulevaisuudessa Suomen ykköskiekkomedia. Uskon, että pystymme entistä laajemmalla ja yhä tasokkaammalla sisällöllä nostamaan lajin ja sen ympärillä olevien ilmiöiden puhuttelevuutta. Jatkoaika on soihdunkantaja – ja samalla voimme pitää hauskaa!

Uusi päätoimittaja aloittaa työnsä 20.2.2023.

Pietikäinen on kirjoittanut Jatkoaikaan jo viime kesästä saakka. Hänen jo julkaistut tekstinsä ovat alla:
- Ville Niemisen kommentti leirinuotiosta kiteyttää oleellisen – Liigan tilastoniilot elävät kausiennakoiden kulta-aikaa, mutta missaavat usein oleellisen

- Voi Olli Jokinen, mitä menit tekemään! Pelaajien työntäminen bussin alle on teko, joka jättää jäljet

- Ilves sytytti tulipalon palkkaamalla väkevimmän mahdollisen palomiehen

- Noora Rädyn kuvailemissa Naisleijonissa kaikilla on vähän paha olo – Vihjailu luo kaaosta ennemmin kuin selkeyttä

- Éric Perrinin maalaama kuva liigavalmentajista on paikoin karua luettavaa – tappaako liiallinen kontrolli pelin oleellisimman tekijän?

- Paljon parjatun Tobias Salmelaisen pokka saattaa pelastaa tulevaisuudessa työpaikkoja

- Yhden häkkärin taktiikalla – JYP siirtyi pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää

» Lähetä palautetta toimitukselle