Jatkoaika kysyi, yleisö vastasi: vain joka kolmas menee hallille Liiga-kauden alkaessa

LIIGA / Uutinen
Totuttua tyhjemmät katsomot ovat olleet tuttu näky alkavan Liiga-kauden kynnyksellä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Liiga-seurat joutuvat pelaamaan kotiottelunsa rajatulla yleisökapasiteetilla. Tämänkään kapasiteetin täyttäminen ei ole itsestäänselvyys.

Jatkoaika kysyi sosiaalisen median kanavissaan jääkiekon seuraajilta heidän suhtautumisestaan alkavaan Liiga-kauteen ja siihen, aikooko kiekkokansa mennä katsomaan otteluita hallille.

Kyselyssä tarjottiin kolme vastausvaihtoehtoa: menee hallille, katsoo ottelut suoratoistopalveluiden kautta tai odottaa tilanteen kehittymistä ennen päätöksentekoa.

Vastauksia kyselyyn tuli Facebookissa ja Twitterissä yhteensä noin 400. 

A: Hallilla ollaan!

Otteluiden seuraamisen hallilla valitsi noin 36% vastanneista, eli noin joka kolmas vastaaja. Jos sama prosenttiosuus konkretisoituu lippuostoihin, Liiga-seuroilla on todella suurta syytä huoleen: se tarkottaisi, ettei edes rajatulla kapasiteetilla halleja saataisi täyteen.

B: Sohva ja CMore kutsuvat

Otteluiden katsominen omalta kotisohvalta on sen helppouden sekä edullisuuden vuoksi yleistynyt viime vuosina, eikä trendi näytä muuttuvan korona-aikanakaan. Kyselyyn vastanneista 41,5% sanoi katsovansa ottelut suoratoistopalvelun kautta kotisohvalla. Useat B-vaihtoehdon valinneet valitsivat myös A-vaihtoehdon tai toisinpäin.

C: Odotan kaksi viikkoa...

Noin 22% vastanneista kertoi seuraavansa tilanteen kehittymistä ennen päätöksentekoa. Kuluttajien keskuudessa tuntuukin vallitsevan epävarmuus siitä, onko massatapahtumaksi luokiteltava jääkiekko-ottelu turvallinen kokemus. Se epävarmuus seurojen täytyy onnistua karkottamaan. Se vaatii järeitä toimia, joihin tarttui esimerkiksi JYP, joka edellyttää katsojiltaan kasvomaskien käyttöä ottelutapahtuman aikana.

Harjoitusottelut enteilivät huonoa

Jo harjoituskauden aikana ihmisten varautuneisuus hallillemenoa kohtaan näkyi, sillä yleisömäärät olivat laajalti totuttua matalampia. Suhteutettujen tartuntamäärien kärjessä roikkuneessa Keski-Suomessa yleisökato näkyi harjoitusotteluissa.

JYPin ensimmäinen harjoitusottelu Hippoksella veti lehtereille vain 427 maksanutta katsojaa ja seuraavana päivänä pelattu hyväntekeväisyysottelu KeuPa HT:ta vastaan 710 katsojaa. Viime kaudella JYPin ja KalPan välinen maksullinen harjoitusottelu houkutteli lehtereille 1516 katsojaa.

Hallien kapasiteetit ovat olleet koetuksella vain harvoin. Yksi ainoista poikkeuksista oli kiekkokauden avannut Pitsiturnaus, joka houkutteli lehtereille 2700 katsojaa.

Liiga-kauden avausta HPK:n ja Kärppien välillä todisti 2006 katsojaa kapasiteetin ollessa 3050.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Artikkeli
Jääkiekkotoimittajan koronapäiväkirja: Kaipuuta koppikäytävien hienhajun keskelle, missä taika tapahtuu
2.12.2020 10:22
Päiväkirja kertoo, miten myös toimittamisen arki on vaikeutunut koronaviruspandemian vuoksi vuonna 2020.
Uutinen
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut
1.12.2020 21:50
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskettavat yhteistoimintaneuvottelut.
Uutinen
KalPa ja Jukurit siirtävät koronarajoitusten takia joulukuun kotiotteluitaan
1.12.2020 21:37
KalPa ja Jukurit siirtävät joulukuun kotiottelunsa myöhemmin määriteltävään ajankohtaan.

Lue myös