Jarno Kärjestä Ässien kapteeni − viime kauden kipparille A-kirjain rintaan

LIIGA / Uutinen
Kärjelle ommellaan C-kirjain pelipaidan rintaan.
Kuva © Saana Hakala
Niklas Appelgren on yksi patapaitojen kolmesta varakapteenista.

Jarno Kärki toimii alkavalla kaudella Ässien kapteenina. Varakapteeneikseen hän saa viime kauden kapteenin Niklas Appelgrenin sekä muualta porilaisryhmään tulleet Alexander Ruutun ja Roni Seväsen. Kapteeniston valitsi Ässien valmennusryhmä.

− Nyt saimme rauhoitettua tämän osalta tilanteen ja voimme keskittyä pelaamisen kehittämiseen ja ryhmäytymiseen. Kävimme torstaina ensimmäisen yhteisen keskustelun kapteeniston kanssa ja keskustelut etenivät todella hyvässä hengessä, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi tiedotteessa.

Poriin täksi kaudeksi takaisin tullut Kärki kantaa C-kirjainta ylpeydellä.

− Olen oma itseni tästäkin lähtien. En ole se kaikista äänekkäin äijä kopissa, mutta suu kyllä aukeaa, jos sille tulee tarvetta. Koetan auttaa kaikkia parhaani mukaan ja kantaa pelillistä johtajuutta. Haluan johtaa esimerkillä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella, Kärki sanoo.

Viime kauden kapteeni Appelgrenin roolia päävalmentaja Selin korostaa viestinviejänä ja joukkueen tapojen tuntijana. Ruutun kohdalla hän nosti esiin esimerkillisyyden ja positiivisuuden.

Lukosta takaisin juniorivuosiensa seuraan tullut Sevänen tuo ryhmään voittamisen kulttuuria.

− Hän on kasvanut laadukkaaksi Liiga-pelaajaksi, joka tietää, mitä voittaminen vaatii. Lisäksi hän edustaa puolustajia kapteenistossa, Selin toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle