Jarno Kärki palaa Ässät-hyökkäykseen kahden vuoden tauon jälkeen − "Joukkueensa sekä SHL:n suomalaisista paras maalintekijä viime kaudella"

LIIGA / Uutinen
Kärki on tuttu näky patapaidasta.
Kärjen sopimus patapaitaan on yhden vuoden mittainen. Hyökkääjä palaa Poriin Ruotsista.

Jarno Kärki vahvistaa Ässien hyökkäystä, kertoo porilaisseura tiedotteessan. Hyökkääjä edusti päättyneellä kaudella SHL-seura Linköpingiä. Hän saalisti 50 runkosarjan ottelussa 27 tehopistettä.

− Kärjen rooli kasvoi Linköpingissä koko ajan, ja he olivat hänen panokseensa erittäin tyytyväisiä nimenomaan monipuolisuuden vuoksi ja lisäksi hän otti pelillistä johtajuutta. Viime kaudella peliaika ja ylivoimavastuu kasvoivat sekä häntä peluutettiin myös alivoimalla jonkin verran, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula tiedotteessa.

Kärjeltä odotetaan porilaisjoukkueessa niin tehoja kuin henkistä vastuunkantoakin.

− Kärki oli joukkueensa sekä SHL:n suomalaisista paras maalintekijä viime kaudella. Pelaajana Kärjen ominaisuuksia on turha sen enempää kerrata, mutta ehkä nostona voisi sanoa, että hän yksi SHL:n parhaita pelaajia 1-2 metrin etäisyydeltä maalista, toteaa Kerttula.

Pelaaja itse saapuu tuttuun joukkueeseen hyvillä mielin.

− Tunnelmat ovat todella hyvät ja on hienoa päästä pelaamaan jälleen Porissa. Haluan ottaa ison roolin joukkueesta ja johtaa omalla tekemiselläni niin jäällä kuin sen ulkopuolella Ässät takaisin pudotuspeleihin, minkä porilainen kiekkoyleisö ansaitsee..

− Ässät osoitti minua kohtaan isoa kiinnostusta ja juteltuani Tommi Kerttulan ja Ari-Pekka Selinin kanssa ajatuksemme kohtasivat nopeasti roolistani ja siitä, millainen joukkue haluamme Ässien ensi kaudella olevan, Kärki tokaisee.

Hyökkääjä kertoo ulkomailla pelatessaan monipuolistuneensa pelaajana, vaikka hänellä edelleen samat vahvuudet onkin kuin edellisellä Porin-jaksollaan, joka päättyi kaudella 2018−19 ulkomaankierroksen alettua Sveitsistä