Jarmo Kekäläisen supervärväys Johnny Gaudreau ilmentää Blue Jacketsin kriisiä – "Pelitapamme sopii minulle ihan hyvin"

NHL / Uutinen
Johnny Gaudreau vaappuu kaukana odotetusta suoritustasosta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen saalisti kesällä siirtomarkkinoilta aimo vonkaleen, kun NHL:n supertähtiin lukeutuva yhdysvaltalaislaitahyökkääjä Johnny Gaudreau päätti tarttua seuran sopimustarjoukseen. Gaudreaun päätös yllätti sekä Blue Jacketsin että sivustaseuraajat.

Välittömästi näytti mahdolliselta, että Gaudreausta tulee kulmapalanen seuran uudelle nousulle.

Nyt Gaudreau on pelannut sinitakki yllään 12 ottelua, ja joukkueen alkukausi on ollut sarjan huonoin. Viisi edellistä ottelua ovat päättyneet tappioon, eikä Blue Jackets päässyt niissä kertaakaan johtoasemaan. Gaudreaun tehopistesaldo 12 ottelussa on 5+4. Tehotilasto on -5. Viidessä viime ottelussa hänen pistesaldonsa oli 1+1 ja tehotilasto -7.

– Haluaisimme tietenkin voittaa otteluja, mutta meidän on muistettava, että olemme nuori joukkue. Meillä on paljon oppimista, Gaudreau sanoo.

Blue Jacketsin keski-ikä on sarjan toiseksi nuorin, 25,48 ikävuotta.

Hänen omalla kohdallaan kontrasti viime kauteen on silmitön. Hän pelasi viime kaudella Calgary Flamesissä uransa parhaan sesongin. Tehopisteitä kertyi 40+75 ja tehotilastolukema oli +64.

– No, kaikki pelaajat pelaavat joskus hyviä kausia. Meillä oli viime kaudella todella hyvä joukkue. Mutta se on mennyttä ja nyt täytyy keskittyä tähän hetkeen ja tulevaan. Meidän on käännettävä suuntamme ympäri.

Miten aiotte tehdä sen?

– Kaikkien on vain pelattava paremmin. Simppeliä.

Suomessa on käyty julkista keskustelua Blue Jacketsin joukkuepelaamisen ja pelitavan puutteista. Joukkue tavoittelee voittoja pelkistetyllä päätykiekkohyökkäämisellä ja kaksinkamppailemisella. Se ei välttämättä sovi erityisen hyvin yksiin kiekollisesta artistisuudestaan elävän Gaudreaun pelaamisen kanssa.

Hänen itsensä mielestä pelitapa ei ole pulma.

– Pelitapamme sopii minulle ihan hyvin. Kohdallani olennaisempaa on se, että uusi joukkue ja uudet ketjukaverit edellyttävät totuttelua. Minun on opeteltava tuntemaan heidän pelaamisensa. Se vie aikaa, Gaudreau toteaa.

Viikonlopun ottelut Tampereella hallitsevaa mestaria Avalanchea vastaan olivat Blue Jacketsille murheellisia. Avalanche voitti kahdesti, ja Blue Jackets jäi ajoittain karusti jalkoihin.

– Pystyn kyllä näkemään, miksi Avalanche voitti viime kaudella mestaruuden. Heillä on useita todella taitavia yksilöitä. Meidän on nyt otettava oppia heitä vastaan pelaamistamme otteluista, Gaudreau linjaa.

– Tässä tilanteessa on kyettävä toimimaan tiukasti yhdessä. Pukuhuoneessa olemme tiivis joukko. Nyt meidän on yritettävä kaivaa itsemme ylös tästä kuopasta.

Sen yrityksen onnistuminen on epätodennäköistä ilman joukkueen tärkeimmän hyökkääjän Gaudreaun nähtyä parempaa panosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle