Jarmo Kekäläinen raivasi palkkakattoon tilaa Patrik Laineen jättisopimusta varten − Kauppasi Oliver Bjorkstrandin

NHL / Uutinen
Oliver Bjorkstrand suuntaa Seattle Krakeniin.
Kuva © Getty Images
Suuria pelaajasopimuksia solminut Columbus Blue Jackets -GM joutui tekemään tilaa joukkueen palkkakattoon ja kauppaamaan tanskalaishyökkääjän varausvuoroja vastaan.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kauppasi seuraa seitsemän vuotta edustaneen Oliver Bjorkstrandin Seattle Krakeniin. Vaihdossa Blue Jackets sai kolmannen ja neljännen kierroksen varausvuorot ensi kesän varaustilaisuuteen.

5,4 miljoonan dollarin keskimääräisin kausiansioin kiekkoilevan Bjorkstrandin kauppaaminen kävi välttämättömäksi, kun suomalais-GM solmi suuret pelaajasopimukset Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen kanssa. Jättisopimusten vuoksi Kekäläisen oli raivattava lisää tilaa seuran palkkakattoon. 

− Oliverin, joka on antanut seitsemän vuoden aikana seurallemme niin paljon, kauppaaminen oli vaikea päätös, mutta tämä siirto oli tehtävä, jotta mahdumme palkkakaton alle Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen sopimusten solmimisen jälkeen, Kekäläinen kertoo seuran tiedotteessa.

Tanskalaissyntyinen Bjorkstrand on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Blue Jacketsin organisaatiossa. Kaudella 2015−16 NHL:ssä debytoinut Bjorkstrand on sittemmin kerännyt tililleen 382 runkosarjaottelua, joissa hän on summannut tehot 111+123.

» Lähetä palautetta toimitukselle