Jarmo Kekäläinen luopui franchise-puolustajastaan – Blackhawksiin kaupattu Seth Jones teki heti valtavan 2030-luvulle ulottuvan sopimuksen

NHL / Uutinen
Seth Jonesin ura jatkuu Blackhawks-paidassa.
Kuva © Getty

Puolustaja Seth Jones siirtyy Columbus Blue Jacketsista Chicago Blackhawksiin vaihdossa puolustaja Adam Boqvistiin. Lisäksi kaupassa liikkuivat seuraavat varausvuorot: Blackhawks saa Blue Jacketsin alunperin Lightningin omistaman tämän vuoden ensimmäisen kierroksen vuoron ja ensi vuoden kuudennen kierroksen vuoron. Blue Jackets puolestaan saa Blackhawksin tämän ja ensi vuoden ensimmäisen kierroksen vuorot ja tämän vuoden toisen kierroksen vuoron.

Blackhawks ei räväyttänyt pelkästään Jonesin hankinnalla, vaan seura teki heti puolustajan kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, jonka kokonaisarvo on hurjat 76 miljoonaa dollaria. Palkkakattoon tämä vaikuttaa siis 9,5 miljoonan dollarin verran kautta kohden.

Jonesilla on vielä vanhaa sopimustaan jäljellä tuleva kausi, ja hän voi allekirjoittaa uuden sopimuksen vasta tulevana keskiviikkona, kun vanhan sopimuksen viimeinen vuosi astuu voimaan. Uusi sopimus ulottuu seuraavan vuosikymmenen puolelle, kesään 2030 asti.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen hankki Jonesin alkuvuodesta 2016 Nashville Predatorsista, ja yhdysvaltainen oli usean kauden ajan Blue Jacketsin tärkeimpiä pelaajia. Viime kausi oli tosin Jonesille hankala ja hän teki 56 ottelussa tehot 5+23.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle