Jarkko Parikka jatkaa Ilveksessä − KHL ei vienyt Leijoniin noussutta puolustajaa

LIIGA / Uutinen
Parikka on Ilves-puolustuksen luottopelaajia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Parikalla oli sopimuksessaan ensi kautta koskeva KHL-optio, mutta hän ei käyttänyt sitä. 23-vuotias Ketterän kasvatti jatkaa näin ollen tupsukorvissa.

Kaudesta 2015−16 asti Ilveksessä kiekkoillut Jarkko Parikka jatkaa tamperelaisten riveissä ensi kaudellakin. Ilves-vuosiensa varrella imatralaislähtöinen puolustaja on voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden ja päässyt pelaamaan Leijonissa.

Parikalla oli sopimuksessaan optio siirtyä KHL:ään ensi kaudeksi, mutta hän päätti olla käyttämättä optiotaan ja jäi Ilvekseen.

− Todella hyvillä fiiliksillä jatkan Ilveksessä, ja tulee olemaan hienoa päästä pelaamaan myös uudessa areenassa. Ilves on ollut minulle todella hyvä paikka, ja kaupunkina viihtyisä Tampere on tullut hyvin tutuksi. Pelaajille annetaan seurassa kaikki työkalut käyttöön ja harjoitusolosuhteet sekä valmentajat ovat huippuluokkaa. Koen kehittyneeni täällä vuosi vuodelta ja uskon pystyväni ottamaan vielä seuraavankin askeleen Ilveksessä, sanoo Parikka tiedotteessa.

Nykyinen Ilves-päävalmentaja Jouko Myrrä oli A-nuorten päävalmentaja kaudella, jolla Parikka ja muutama muu tämän kauden Liiga-joukkueesta pelasivat A-nuorissa.

− Parikka on kehittynyt vuosi vuodelta kohti Liigan eliittiä ja maajoukkuetta. Ilvekselle tällä sopimuksella on valtava merkitys, ja olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä, että hän halusi jatkaa seurassa myös tulevalla UROS LIVE -areenan aikakaudella.

− Jaken kohdalla jopa MM-kisat ovat realistinen tavoite tällä ja ensi kaudella. Hän on kansainvälisen tason puolustaja, erinomainen luistelija sekä fyysinen ja voimakas kamppailija, joka pystyy pelaamaan illasta toiseen isot minuutit vastustajien parhaita pelaajia vastaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Parikka on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa tehot 4+4. Yhteensä puolustaja on luutinut Liigassa 261 ottelua. Luotettavana puolustajana tunnettu 23-vuotias Parikka on merkkauttanut tehotilaston lukemakseen kahdelta edelliseltä kaudelta ja kuluvalta sesongilta yhteensä +48.

» Lähetä palautetta toimitukselle