Jari Sailio jatkaa uraansa Italiassa suomalaisvalmentajan alaisuudessa

Muut Sarjat / Uutinen
Sailio edusti viimeisimpänä Suomessa Kärppiä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Konkarihyökkääjän uusi seura on Ritten/Renon, joka pelaa AlpsHL-sarjassa.

Jari Sailio, 35, siirtyy italialaisen Ritten/Renonin joukkueeseen. Hänellä on liigakokemusta yli 850 ottelun edestä niin HPK:sta, Bluesista, HIFK:sta ja Kärpistä, jossa hän on voittanut kaksi Suomen mestaruutta.

Ulkomaanpesti on hyökkääjälle uran toinen, sillä hän pelasi kaudella 2013−14 kazakstanilaisessa Arystan Temirtaussa 23 runkosarjaottelua ja teki nissä 24 tehopistettä. Lisäkis 16 pudotuspelikamppailua toivat tuolloin tilille 10 pinnaa.

− Jari on erittäin kokenut pelaaja. Valmentajamme Santeri Heiskanen tuntee hänet hyvin entisenä joukkuetoverina ja hänen mielipiteensä olikin ratkaiseva tätä sopimusta tehtäessä. Sailio on nopea jäällä, pelaa erittäin vahvasti ja vakuuttaa asenteellaan, seuran urheilujohtaja Adolf Insam totesi tiedotteessa.

Sailio teki viime liigakaudella Kärpissä 47 runkosarjaottelussa 10 pistettä. Viisi pudotuspeliottelua toivat tilille yhden syöttöpisteen.

− Hän ei tehnyt viime kaudella paljon maaleja, koska hänen roolinsa oli erilainen. Olemme vakuuttuneita siitä, että hän voi auttaa joukkuettamme nopeudellaan paljon sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Nuorelle joukkueelle myös hänen johtajan karismansa on tärkeä, Insam jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle