Jani Nyman luistelee Ilves-paidassa Liiga-uransa ensimmäiseen otteluun

LIIGA / Uutinen
Nyman saa vastuuta Balázs Sebőkin loukkaannuttua Ilveksen edellisessä Jukurit-ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri
Kuuden ottelun liigakierroksella nähdään Porissa tupsukorvien riveissä debytantti. Muiden joukkueiden kokoonpanoissa nähdään pieniä viilauksia.

Mahtavasti kauden Mestiksessä KOOVEE-paidassa aloittanut Jani Nyman saa näytönpaikkansa tänään Ilveksen hyökkäyksessä, kun Balázs Sebők joutui loukkaantumisen vuoksi jäämään Ässät-ottelusta sivuun. Ilveksellä maalinsuulle luistelee Vadim Žerenko. Isäntäjoukkue Ässät saa puolustajat Roni Seväsen ja Santeri Lukan takaisin kokoonpanoon. Sen sijaan Jasper Lindsten on sivussa.

Tapparan vieraana olevalla Pelicansilla jatkaa suurimmaksi osaksi  sama miehistö kuin edellisessä ottelussa, mutta nelosketjuun on otettu mukaan Aatu Jämsen ja Niklas Nordgren. Poissa ovat Leevi Tukiainen ja Alexander Forslund, eli pientä nuoriso-osaston kierrätystä. Jasper Patrikainen aloittaa maalilla Emil Larmin sijaan. Tapparan riveistä puuttuu Tyler Morley. Joukkue lähtee otteluun kuudella puolustajalla, ja mukana on Kiekko-Espoosta lainattu Saku Salmela.

SaiPa muokkaa edellisestä kokoonpanosta vain yhden muutoksen. Edellisessä ottelussa ykkösketjussa ollut Olli Korhonen ja nelosketjussa ollut Ville Vainikainen vaihtavat paikkaa. Vierailija Sportilla Victor Westermarck ottaa Juho Tommilan paikan kolmospakkiparista.

Eilisen tapaan kohtaavat Kärpät ja HPK ovat tehneet pieniä muutoksia. Casey Wellman on toipunut pelikuntoon. Rädyn veljekset Aku ja Aatu pelaavat nyt samassa ketjussa, jossa kolmantena lenkkinä on Tuukka Tieksola. Kärppien seitsemäntenä puolustajana on debytantti Joona Mourujärvi. Vierailija HPK:n riveistä puuttuvat kurinpitokäsittelyyn joutunut Tommi Tikka sekä Matt Marcinew. Juuso Ikonen on siirtynyt keskushyökkääjäksi, ja kokoonpanoon uusina tulevat Santtu Hakanen ja Oliver Kiljunen. Kesken perjantain ottelun maalille vaihdettu Daniel Lebedeff aloittaa maalilla.

Jukurien vieraana oleva HIFK saa Miro Karjalaisen takaisin pelikiellon jälkeen. Karjalainen asettuu seitsemänneksi puolustajaksi, ja Otto Karvinen on sivussa.

Lukon norjalaishyökkääjä Michael Haga on toipunut vammoistaan. Arttu Ilomäki ottaa Julius Mattilan paikan slovakialaisten Kristian Pospisilin ja Pavol Skalickyn välistä. Vierailija KalPan riveissä Kasper Puutio nousee seitsemänneksi puolustajaksi, ja Gabe Bast on kokoonpanon ulkopuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle