Jani Mesikämmenestä Jatkoajan uusi päätoimittaja − "Olen motivoitunut viemään soihtua eteenpäin"

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Jatkoajan uusi päätoimittaja Jani Mesikämmen on luottavainen median tulevaisuuteen.
Kuva © Jaakko Stenroos
Jatkoajan uutena päätoimittajana aloittaa heinäkuun alusta Jani Mesikämmen. Turkulaisella pitkän linjan kiekkomiehellä on jo 20 vuoden kokemus jääkiekosta kirjoittamisesta.

Jani Mesikämmen, 44, seuraa tehtävässä kolme vuotta päätoimittajana toiminutta Antti Pärnästä.

Jatkoajan hallitus valitsi useiden pätevien hakijoiden joukosta juuri Mesikämmenen, koska uskoimme hänen pystyvän kaikkein parhaiten toteuttamaan Jatkoajan pitkäkestoista strategiaa. Jatkoaika haluaa olla Suomen kattavin lätkämedia, olla tekijöilleen paras koulu toimittajan uralle sekä että kaikilla toiminnassa mukana olevilla on hauskaa ja he tuottavat sisältöjä korkealla motivaatiolla.

− Rekrytointiprosessin voi sanoa onnistuneen, sillä löysimme verkkolehden päätoimittajan pestiin laadukkaan ja osalle yhteisöstä tutun jatkajan. Lausumme kesällä haikeat kiitokset edelliselle päätoimittajalle ja odotamme innolla tulevaa aikaa Janin johdolla, Jatkoajan hallituksen puheenjohtaja Antti Wennström kertoi.

Mesikämmen aloittaa Jatkoajan palveluksessa jo kesäkuun aikana, ja päätoimittajan valtikka siirtyy Pärnäseltä eteenpäin 1.7.2020.

− Nämä ovat olleet mahtavat kolme vuotta. On kovin haikeaa hypätä sivuun, mutta olen tyytyväinen, että oma aikataulupalapelini venyi tähän kolmen vuoden ajan. Nyt on sopiva hetki antaa ruori seuraavalle. Jatkoajan sisältöstrategia uudistettiin kesällä 2017, rekrytointi uudistettiin alkuvuonna 2018 ja sisällössä on painotettu monipuolisuutta sekä laaja-alaisuutta.

− Jatkoajan lukijamäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa viime vuoden alusta saakka. Se jos mikä kertoo instituution elinvoimaisuudesta, Pärnänen sanoi.

Mesikämmen on työskennellyt jääkiekon parissa jo 2000-luvun alusta lähtien. Hän aloitti uransa TPS:n sisällöntuottajana ja sen jälkeen toimittajana Jatkoajassa. Myöhemmin hän on ollut 6-0 -urheilulehden ja FightSportin päätoimittajana sekä kirjoittanut freelancer-toimittajana lukuisiin eri medioihin niin jääkiekosta kuin monista muistakin urheilulajeista.

Lisäksi Mesikämmen on toiminut Suomen Palloliiton sisällöntuottajana sekä kirjoittanut useita kiekkoaiheisia kirjoja, joista tunnetuimmat ovat hänen yhdessä Juhani Tammisen kanssa toimittamansa kirjat Kausi elämästäni ja Takaisin peliin.

Paluu juurilleen on uudelle päätoimittajalle mieluinen tehtävä. Yksi tärkeimmistä verkkolehden päätoimittajan tehtävistä on luotsata nuoria toimittajanalkuja eteenpäin, ja menneiden vuosien aikana Jatkoajan koulusta on yli 50 toimittajaa siirtynyt media-alalle vakituisiin työsuhteisiin.

− Jatkoaika on minun kasvattajaseurani, siellä olen arkisessa aherruksessa oppinut ison osan asioista, jotka tekivät minusta ammattitoimittajan, Mesikämmen sanoi.

− Olen kiitollinen auenneesta tilaisuudesta ja motivoitunut viemään soihtua eteenpäin eli odotan suurella mielenkiinnolla mahdollisuutta työskennellä uuden sukupolven jatkoaikalaisten ja tulevien ammattilaisten kanssa, uusi päätoimittaja kertoi.

Jatkoajan verkkolehti täyttää ensi vuoden tammikuussa jo 20 vuotta. Mesikämmenelle itselleen Jatkoaika on tuttu jo vuodesta 2004 lähtien, vaikka enää kahdeksaan vuoteen hän ei julkaisussa ole mukana ollutkaan.

− Verkkolehti ja yhteisö ovat hyvässä kuosissa, joten suuria muutoksia ei kaivata. Media on toki aina tekijöidensä näköinen, oma kädenjälkeni näkyy toivottavasti siinä, että vahvan arkisen uutistyön ohella Jatkoaika peilaa yhä syvemmin jääkiekkokulttuurin ilmiöitä ja ulottuvuuksia, Mesikämmen mietti.

− Jatkoajan verkkolehti on kuin jääkiekkojoukkue, jonka kehitystä tarkkaillaan lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Päätoimittajan paikka on kuin päävalmentajan; vastuullisin ja tärkein pala lehden kokonaisuudessa. Emme hallituksessa puutu päivittäisen tekemisen yksityiskohtiin, mutta voimme päätoimittajan onnistuneella valinnalla edesauttaa "pelin" eli verkkolehden sekä "pelaajien" eli tekijöiden kehittymistä, Wennström totesi.

Jatkoajalla on historiansa aikana ollut yhteensä yhdeksän päätoimittajaa. Tehtävää ovat aiemmin hoitaneet Matti Liljaniemi, Janne Heikkilä, Jarmo Korhonen, Juha Hiitelä, Mikael Hoikkala, Kimmo Viitarinne, Emil Elo, Antti Wennström ja Antti Pärnänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen siirtyy sivuun kesällä
LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | NHL | 8.4.2020 18:13