Jan Ščotkasta JYPin kapteeni ennen ensimmäistäkään Liiga-ottelua − nuori Samuel Helenius mukana kapteenistossa

LIIGA / Uutinen
Helenius saa vastuuroolin.
Kuva © Vesa Pöppönen
Ščotkan ja Heleniuksen lisäksi jyväskyläläisten kapteenistossa ovat Jerry Turkulainen, Braden Christoffer ja Mikko Salmio.

Tšekkiläinen puolustaja Jan Ščotka toimii JYPin alkavan kauden kapteenina. Tuleva kausi on hänelle ensimmäinen Liigassa. Hän pelasi kolme edelliskautta kotimaansa pääsarjan HC Litvinovissa.

− Kapteeniksi valitseminen on tietenkin itselleni iso kunnianosoitus ja arvostan sitä todella paljon. Pystyn sanomaan sanottavani otteluiden aikana ja auttamaan joukkuettamme ja nuoria pelaajiamme. Kapteeni ei johda yksin, vaan kapteeniston pitää yhdessä pystyä auttamaan ja johtamaan joukkuettamme.

− Joukkueellamme on yhteinen tavoite ja tulemme työskentelemään yhdessä tavoitteemme saavuttamiseksi" Ščotka kommentoi valintaansa tiedotteessa.

Varakapteeneina toimivat 18-vuotias Samuel Helenius, Jerry Turkulainen, Braden Christoffer ja Mikko Salmio.

− JYPin kapteenisto edustaa kokemusta, johtajuutta sekä nuorta energiaa. He johtavat joukkuetta esimerkillä, vahvalla kommunikaatiolla ja luottamuksella. Heidän kokemuksensa kansainvälisistä peleistä sekä SM-liigasta tukevat vahvasti joukkueen kasvua yhteiseen tavoitteeseen, totesi päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

» Lähetä palautetta toimitukselle