Jalonen muovaa kokoonpanoja Ruotsi-klassikkoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tänä keväänä joukkueet ovat kohdanneet niin EHT-kaukaloissa kuin olympialaisissakin.
Suomi kohtasi viimeksi Ruotsin MM-kaukalossa kultakeväänä 2019. Kyseisen ottelun jälkeen vettä on virrannut runsaasti Itämeressä ja Leijonat on juhlinut muun muassa historiansa ensimmäistä olympiakultaa. Jukka Jalonen muovaa miehistöään jälleen.

Leijonat on kohdannut kotikaukalossaan ennen Ruotsi-ottelua Norjan, Latvian sekä Yhdysvallat. Kolmesta ottelusta saldona on kolme voittoa sekä yksi nollapeli.

Ennakkoasetelmista huolimatta Leijonilla ei ollut mitään hätää maanantain Yhdysvallat-ottelussa. Kyseisessä ottelussa  Austin Watsonilta osuman päähänsä saanut Teemu Hartikainen ei käynyt Ruotsi-ottelua edeltävänä päivänä jääharjoituksissa, mutta hän on mukana kokoonpanossa.

Ruotsi kohtasi ennen Leijonia Itävallan, Tšekin ja Iso-Britannian. Näissä kaikissa otteluissa sinikeltaiset iskivät runsaasti maaleja. 

Jukka Jalonen muokkaa kokoonpanoja Ruotsi-klassikkoon, sillä Toni Rajala siirtyy Harri Pesosen paikalle kakkosketjuun ja Pesonen ottaa Jere Innalan paikan nelosketjusta. Innala taasen on nelosketjussa pelikieltoa kärsivän Saku Mäenalasen tilalla. Leijonien maalille luistelee Harri Säteri.

Leijonat kisojen neljänteen otteluun 

Maalilla:
29 Harri Säteri

Varalla:
45 Jussi Olkinuora

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
21 Jere Innala – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka

» Lähetä palautetta toimitukselle