Jakub Krejcik vaihtaa Lukosta Kärppiin − maanmies toimi suosittelijana

LIIGA / Uutinen
27-vuotias puolustaja pelasi viime sesongilla Raumalla.
Kuva © Teemu Grönroos
Tšekkipuolustaja Jakub Krejcik vaihtaa joukkuetta Liigan sisällä. Hän pelasi viime kaudella Rauman Lukossa ja hänen ensi kauden osoitteensa on Oulun Kärpät.

Jakub Krejcik pelasi viime kaudella Rauman Lukossa 55 ottelua ja teki tehot 5+14=19. 27-vuotias puolustaja on pelannut urallaan kotimaansa liigassa sekä SHL:ssä että KHL:ssä.

Tšekkipuolustajan hankinta tuli oululaisseuraille ajankohtaiseksi, kun peräpäässä tapahtui hopeaan päättyneen kauden jälkeen muutoksia.

Teemu Kivihalmeen ja Jani Hakanpään lähtöjen myötä halusimme löytää tilalle dynaamisen puolustajan, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja vastuullisessa roolissa. Jakub on pelannut neljät MM-kisat Tsekin maajoukkueessa, mikä kertoo omalta osaltaan siitä, minkälainen pelaaja hän on, totesi urheilutoimenjohtaja Harri Aho tiedotteessa.

Pelaaja itse kävi keskusteluja Kärppiin siirtymisestä maanmiehensä Radek Koblizekin kanssa.

− Kärpät on yksi Euroopan parhaista organisaatioista ja lähes joka vuosi Liigan finaaleissa. Sen takia valinta oli helppo, Minulla ei ollut viime kaudella mahdollisuutta tutusta kaupunkiin, mutta juttelin Radek Koblizekin kanssa ja hän kertoi Oulusta pelkkää hyvää, Krejcik puheli.

» Lähetä palautetta toimitukselle