Jaakko Rissanen ja Kasper Puutio KalPaan ensi kaudeksi

LIIGA / Uutinen
Rissanen on tuttu näky KalPa-paidassa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Rissanen kiekkoili viime kauden SHL:ssä, Puutio Kärpissä.

KalPa tiedotti maanantaina tehneensä sopimukset Jaakko Rissasen, 31, ja Kasper Puution, 18, kanssa. Rissanen palaa Kuopioon sopimuksensa mukaisten ulkomailla pelattujen kausien jälkeen. Hänen sopimuksensa ulottuu kevääseen 2023.

Puution sopimus KalPan kanssa kattaa niin ikään kaksi seuraavaa kautta. Puutio murtautui tällä kaudella Kärppien kokoonpanoon ja pelasi oululaisten riveissä 29 runkosarja- ja ja yhden pudotuspeliottelun.

− "Jasun" paluu on meille iso asia. Hän on äärimmäisen vahva keskushyökkääjä tähän sarjaan. Vuodet ulkomailla on nyt toistaiseksi takana ja hän haluaa palata takaisin kasvattajaseuraansa johtamaan joukkoja edestä ja esimerkillään, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Puutio on Florida Panthersin viidennen kierroksen varaus keväältä 2020. Hänellä on uraltaan myös kokemusta Kanadan juniorisarja WHL:ssä, jossa 56 ottelussa pisteitä kertyi 5+23=28.

− Kasper on minulle tuttu pelaaja juniorimaajoukkueista. Hän on vahva kamppailija ja moderni yleispuolustaja, joka omaa hyvän laukauksen. Pitkän aikavälin tavoitteet hänen osaltaan on NHL:ssä, mutta nyt hän haluaa menestyä KalPassa, Laine toteaa.

KalPalla on uusien sopimusten myötä kasassa 23 pelaajaa ensi kaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle