Jaakko Lantta jatkaa SaiPassa – uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023

LIIGA / Uutinen
Kuluva kausi on Lantalle ensimmäinen Liigassa.
Kuva © Topi Lainio
Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava Lantta sopi SaiPan kanssa kahden vuoden jatkosta.

SaiPa tiedotti lauantaina kiinnittäneensä keskushyökkääjä Jaakko Lantan kaksivuotisella jatkosopimuksella. Lantta, 24, pelaa paraikaa ensimmäistä Liiga-kauttaan ja on summannut 39 ottelussa tehot 5+6.

Oikea käsi alhaalla pelaava Lantta on ollut debyyttikaudellaan SaiPan seitsemänneksi paras pistemies. Alkukauden aloitusprosentillaan 53,1 Lantta on lisäksi SaiPan toiseksi paras aloittaja Jarno Koskirannan jälkeen.

Lantta siirtyi SaiPaan täksi kaudeksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Optiovuoden käytön sijaan SaiPa ja Lantta solmivat suoran kaksivuotisen jatkon. Uusi sopimus pitää valkealalaisen Lappeenrannassa kevääseen 2023.

Viime kausi oli Lantalle jymymenestys. Hän voitti Imatran Ketterän paidassa Mestiksen pistepörssin tehoin 16+41=57 ja valittiin sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Aiemmin urallaan hän on pelannut Mestistä SaPKossa sekä Peliitoissa. Juniorivuotensa Lantta on viettänyt KooKoossa ja Pelicansissa.

Samassa ketjussa Lantan kanssa on helmikuussa pelannut hänen viime kauden tutkaparinsa, Mestiksen maalipörssin voittanut Rasmus Hämäläinen. Lantan viime kauden seurakavereista myös Joel Olkkonen solmi hiljattain kevääseen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen SaiPan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle