JYPin uusi päävalmentaja on Pekka Tirkkonen − Valmennusryhmään myös muita muutoksia

LIIGA / Uutinen
Tirkkonen palaa Jyväskylään, tosin ensimmäistä kertaa JYPin päävalmentajana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Pekka Tirkkonen on nimetty JYPin uudeksi päävalmentajaksi. Tirkkosen sopimus on kaksivuotinen.

− Minulla on kova motivaatio ja nälkä tulla päävalmentajaksi JYPiin, joka on vahvasti uudistumassa, Tirkkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

Savonlinnalaislähtöinen valmentaja on viimeisimpänä valmentanut Saksan pääsarjassa Grizzlys Wolfsburgia. Tirkkonen sai joukkueesta potkut kesken kauden. Tirkkonen oli ennen tuota sveitsiläisseura Klotenin päävalmentaja, mutta myös tuo pesti päättyi sopimuksen purkamiseen reilun kauden jälkeen.

Suomesta Tirkkonen muistetaan parhaiten SaiPan päävalmentajana. Neljän kauden aikana lappeenrantalaiset ylsivät kertaalleen välieriin, kun SaiPa pudotti juuri JYPin puolivälierissä keväällä 2014. Tuona vuonna Tirkkonen nimettiin myös SM-Liigan parhaaksi valmentajaksi.

− Valmennusfilosofiassani on tärkeää positiivinen ja työteliäs ilmapiiri. Tavoitteena on aktiivinen, aggressiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja kamppaileva pelitapa, kuvailee Tirkkonen.

Tirkkonen on JYPin neljäs vakituinen päävalmentaja viimeisen vuoden aikana. Marko Virtasen potkujen jälkeen pääkäskijän roolia hoitivat Lauri Merikivi ja Risto Dufva.

Valmennustiimin täydentävät Ari Santanen, Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä. Santanen oli mukana Tirkkosen valmennusryhmässä SaiPassa ja tuli SaiPan päävalmentajaksi Tirkkosen jälkeen kaudeksi 2016-17. Turunen ja Hyytiä ovat olleet jo vuosia JYPin valmennustiimissä. Heidän sopimuksensa kattavat Kari Tynin mukaan ainakin ensi kauden.

Viime kauden valmennustiimistä Jukka Ahvenjärvi ei jatka ainakaan JYPin Liiga-valmennuksessa. Ahvenjärvelle haetaan JYPin tiedotteen mukaan muuta valmennuspestiä seurasta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle