JYPin urheilujohto vaihtuu katastrofikauden päätteeksi − Mikko Viitanen irtisanoutui tehtävistään

LIIGA / Uutinen
Ennen urheilujohtajapestiään Viitanen edusti JYPiä pelaajana seitsemällä kaudella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigan pudotuspelien ulkopuolelle jääneen JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen jättää tehtävänsä.

Kaudesta 2019−2020 lähtien JYPin urheilutoimenjohtajana toiminut Mikko Viitanen on irtisanoutunut pestistään. JYP hakee tehtävään uutta henkilöä ja Viitanen jatkaa tehtävissään uuden urheilutoimenjohtajan nimitykseen saakka.

− Kun saavuin Jyväskylään 2008, tiesin tulleeni kotiin. JYP on ollut itselleni se kaikista merkityksellisin ja rakkain seura elämässäni. Olen saanut kokea rakkaassa seurassamme onnistumisen, menestymisen, häviöiden ja pettymyksien tunteita, jotka kulkevat mukanani lopun elämääni. Olen saanut seurassamme ja yhteisössämme tutustua uskomattoman hienoihin ihmisiin, joita voin myös kutsua ystävikseni. Nyt matka JYPin mukana päättyy omalta osaltani, Viitanen kommentoi.

Viitasen viiden urheilutoimenjohtajakauden aikana JYP ei kertaakaan selviytynyt Liigan pudotuspeleihin. Kuluvalla kaudella jyväskyläläisseura sijoittui runkosarjassa 13. tilalle ja jäi 14 pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Kautta varjostivat muun muassa joukkueessa pelanneen Severi Lahtisen saama raiskaustuomio sekä joulukuun lopulla Jukka Rautakorvelle ja Ville Niemiselle annetut valmentajapotkut.

– Olen äärimmäisen pettynyt liigajoukkueen urheilulliseen tulokseen menneiden kausien aikana. Seurassamme on tapahtumassa taustalla myös erittäin paljon hyviä asioita ja toivottavasti niiden tulokset näkyvät lähitulevaisuudessa liigajoukkueemme menestymisessä. Koen, että JYP tarvitsee tässä hetkessä uuden ihmisen urheilutoimenjohtajaksi, joka tuo mukanaan uuttaa energiaa ja näkökulmia urheilullisen menestymisen palauttamiseksi takaisin liigajoukkueeseemme, Viitanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle