JYPin puolustukseen kokemusta Itävallasta – Liigassa tehoillut Teemu Suhonen Jyväskylään

LIIGA / Uutinen
Suhonen edusti Liigassa viimeksi Tapparaa keväällä 2021.
Kuva © Samuli Huikuri
JYPin puolustus täydentyy liigakaukaloista tutulla Teemu Suhosella, joka palaa Suomen kentille Itävallasta.

JYP on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Teemu Suhosen kanssa. 33-vuotiaan puolustajan sopimukseen sisältyy lisäksi kolmen viikon mittainen koeaika.

Suhosen viime kausi kului Itävallan pääsarjassa Dornbirnerin miehistössä. Puolustaja teki kauden aikana 38 ottelussa tehot 2+14=16. 

– Viime kausi ei ollut sitä, mitä pelillisesti ulkomaanreissulta hain. Kesässä ilman sopimusta on ollut hyvät ja huonot puolensa. Hyvänä puolena on se, että on saanut treenata itsekseen, mutta mitä pidemmälle odottelu menee, on se osaltaan myös stressaavaa aikaa, Suhonen kertoi.

Kuopiolaislähtöinen puolustaja on pelannut Liigaa aiemmin HPK:n, Tapparan ja Jukurien riveissä 301 ottelun verran. Yhden SM-pronssin urallaan saavuttanut Suhonen oli Liigan tehokkain puolustaja kaudella 2017-2018, jolloin iski Jukurien paidassa tehot 12+27=39. 

– Halusimme vahvistuu puolustuspäätä kokeneella pelaajalla. Teemu istui siihen roolin ja sopimus syntyi nopeasti. Uskomme, että saamme joukkueeseemme ammattilaisen, joka auttaa kiekollisessa pelaamisessa ja esimerkillään on puolustuksen johtohahmo, kommentoi JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen.

Suhonen saapui Jyväskylään sunnuntai-iltana ja liittyi heti uuden joukkueensa mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle