JYPin liiketoiminta teki "torjuntavoiton" − Lainojen hurjat alaskirjaukset veivät tuloksen 2,6 miljoonaa miinukselle

LIIGA / Uutinen
Viime kausi oli JYPille vaikea niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Viime kaudella urheilullisen sukelluksen tehneen hurrikaaniryhmän kausi oli myös taloudellisesti vaikea. JYP Jyväskylä Oy:n tulos oli tappiolla yhteensä seitsennumeroisen summan.

Tällä vuosikymmenellä ensimmäistä kertaa puolivälierien ulkopuolelle jääneen JYPin tilikausi oli tappiollinen. Varsinainen liiketoiminta tuotti 46 000 euroa tappiota. 

− Urheilutuloksesta huolimatta katsojat ja yhteistyökumppanimme olivat kiitettävästi seuran tukena koko kauden ajan ja se näkyy myös taloudessamme torjuntavoittona, hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen kertoo seuran tiedotteessa.

− Käynnistimme viime kaudella vahvat toimet yhtiön talouden tasapainottamiseksi kahden ison tappiovuoden jälkeen, ja työ jatkuu tällä tilikaudella. JYP palaa nyt radalleen.

Vaikka JYPin varsinaisen liiketoiminnan tappio kipusi lähelle nollatulosta urheilullisen menestyksen puutteesta huolimatta, oli tarina kirjanpidon puolella synkempi. Hurjat lukemat kirjanpidollisessa tappiossa tulevat lainojen alaskirjauksesta tytäryhtiö D Team Jyväskylä Oy:lle. Alaskirjauksen suuruus on yli 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiön alaisena D Team ja JYP-Akatemia pelasivat Mestistä kahdeksan kauden ajan, ja toiminta päättyi kauteen 2016-17, kun Akatemia menetti Mestis-paikkansa karsintapeleissä.

Kun tämä alaskirjaus otetaan huomioon, tulos viime tilikaudelta on -2 677 000 euroa.

− Lainasaatavien alaskirjaus oli tehtävä nyt, koska D Team Jyväskylä Oy:n kaikki toiminta on loppunut ja toisaalta JYP Jyväskylä Oy:n taseen kuntoon saattaminen oli myös Liigalisenssiehtojen edellyttämä toimenpide.

Seppänen vakuuttaa myös, ettei alaskirjaus vaikuta yhtiön kassatilanteeseen. Yhtiön rahoitusta on pakon edessä järjestelty pääomalainoilla, joita ilman JYPin oma pääoma olisi voinut kääntynyt negatiiviseksi. Yhtiön oma pääoma on tällä hetkellä +336 000 euroa.

Jyväskyläläisten liikevaihto pieneni 8,42 miljoonasta eurosta 7,9 miljoonaan euroon.

JYP Jyväskylä Oy:n taloudelliset lukemat ovat viime vuosina olleet murheellisia. Kahden edellisen tilikauden tappiot ovat yli 900 000 euroa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle