JYPin konkarikaksikko siirtyy Jukurien hyökkäykseen − "Kaivattua osaamista erikoistilanteisiin sekä kokemusta"

LIIGA / Uutinen
Immonen jatkaa uraansa Jukurien riveissä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mikkelin Jukurit aloitti tulevan kauden joukkueensa rakennuksen kokeneilla pelureilla, kun Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen tekivät sopimukset joukkueen kanssa.

Pitkän uran eri sarjoissa tehneet Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen siirtyvät Jukurien riveihin. Molempien sopimukset kattavat tulevan kauden.

− Yhteisissä keskusteluissa huomasimme nopeasti, että sekä joukkueen että molempien pelaajien yhteiset intressit ja tavoitteet kohtasivat juuri oikealla tavalla. He tuovat joukkueeseen kaivattua osaamista erikoistilanteisiin sekä ennen kaikkea kokemusta, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Kaksikko tuo Jukureihin runsaasti kokemusta, sillä he ovat pelanneet yhteensä 1484 Liigan runkosarja -ja pudotuspeliottelua. Molemmilta löytyy lisäksi kokemusta KHL:stä. 38-vuotias Immonen on pelannut urallaan myös Sveitsin pääsarjassa sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Tuppuraisella, 41, on vyöllään puolestaan pelejä myös SHL:stä.

Immonen on urallaan voittanut Suomen mestaruuden lisäksi myös KHL:n mestaruuden. Palkintokaapista löytyvät myös CHL:n mestaruus sekä MM-kullat aikuisten tasolta ja alle 18-vuotiaista. Tuppuraisella on puolestaan kahden Suomen mestaruuden ja CHL:n mestaruuden lisäksi European Trophyn sekä Continental Cupin voitot.

− Immonen on kuulunut menestyviin joukkueisiin ja tietää, mitä voittaminen vaatii. Hän tuo esimerkillään johtajuutta kaukaloon sekä erikoisosaamista erityisesti aloituksiin sekä ylivoimapeliin. Tuppurainen tulee joukkueessa suoraan tuloksentekoyksikköön. Esimerkillään hän tulee myös auttamaan joukkueen nuorimpia pelaaja ensi kaudella, sillä Tuppurainen on esimerkkitapaus ammattiurheilijasta, Hakkarainen kuvaili.

Immonen on Liigassa pelatessaan edustanut JYPiä kaikkiaan yhdeksän kauden ajan ja Tuppuraiselle kausia jyväskyläläisryhmässä kertyi kaikkiaan 12. Uuteen joukkueeseen heidät houkutteli uusi haaste uralle.

− Muutosten jälkeen täällä on selvää halua päästä pleijareihin, ja se tuo itsellekin mahdollisuuden päästä kokemaan uutta nousua, Immonen totesi.

− Tykkään haasteista, ja Jukureilla on käynnistymässä mielenkiintoinen kausi. Pyrin omalla 100-prosenttisella panoksellani auttamaan joukkuetta sekä samalla muita pelaajia pääsemään kohti asetettuja tavoitteita. kertoi Tuppurainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle