JYPin Ahvenjärveltä täyslaidallinen Liigan suuntaan: "Tässä leikitään vakavasti pelaajien terveydellä"

LIIGA / Uutinen
JYPin vaikea pelaajatilanne kirvoitti Jukka Ahvenjärveltä vakavat kommentit Liigalle.

Jukka Ahvenjärvi kritisoi JYP-Lukko- ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, että Liiga ei antanut JYPin siirtää tämän viikon otteluitaan, vaikka joukkue on pahoin koronaviruksen runtelema. Hänen mukaansa 17 JYP-pelaajaa on koronatartunnan vuoksi sivussa.

Jyväskyläläisten vakiokokoonpanosta puuttuu yhtä kentällistä lukuun ottamatta kaikki runkopelaajat. JYP onkin koko viikon joutunut hankkimaan kokoonpanoonsa lainamiehiä ympäri Suomea. 

− Tässä leikitään vakavasti pelaajien terveydellä. Meillä tietyille pelaajille tulee järkyttävän kova kuormitus. Jonkun pitää nyt Liigan puolelta astua esiin ja näyttää johtajuutta, Ahvenjärvi kritisoi. 

- Kaikki kunnia kuitenkin meidän lainamiehille. Meillä oli paljon nuoria pelaajia, hyviä pelaajia, jotka varmasti antoivat tänään kaikkensa. Meidän U20-pelaajat tulivat yöllä Oulusta omasta pelistään ja tänään heti Liiga-peliin, kehui Ahvenjärvi. 

Keskustelua on herättänyt myös se, että Liiga ei antanut JYPin siirtää otteluitaan, kun jostain syystä Vaasan Sportin koronavirustartunnat riittivät Liigalle syyksi siirtää pelejä. Sportin tilanteeseen Ahvenjärvi ei ottanut kantaa, mutta kertoi olevansa huolissaan pelaajiensa terveydestä ja jaksamisesta.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen twiittasi Liigan päätöksestä aiemmin illalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle