JYPille odotettu paluumuuttaja – Robert Rooba palaa Jyväskylään

LIIGA / Uutinen
Rooba on pelannut Liigassa yhteensä 361 ottelua.
Kuva © Juuso Koro
Robert Rooba, 28, on tehnyt kahden vuoden sopimuksen entisen seuransa JYPin kanssa. Virolaishyökkääjä palaa takaisin seuraan yhden KHL-vuoden jälkeen.

Vuosina 2016–21 JYPiä edustanut virolaishyökkääjä Robert Rooba palaa tuttuun kaupunkiin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää option ulkomaille siirtymisestä.

Kuluneella kaudella Rooba pelasi Severstal  Tšerepovetsin riveissä 39 KHL-ottelua tehoin 5+2. Ennen Venäjälle siirtymistä Rooba edusti JYPiä peräti viiden kauden ajan. Suomessa pelatessaan hän on edustanut myös Bluesia niin edustusjoukkueessa kuin juniorisarjoissakin. Lisäksi takana on 36 Mestis-ottelua.

– Robi on pitkän linjan jyppiläinen, vaikka lähtöpaikka onkin muu kuin Jyväskylä ja Suomi. Hänelle on luvassa paljon tulosvastuuta kaukalossa, mutta hänestä odotetaan myös esimerkillistä urheilijaa kaukalon ulkopuolella. Uskomme, että hän on hyvä lisä meidän porukkaamme, urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Suomeen jo 14-vuotiaana muuttanut Rooba on pelannut Liigassa yhteensä 361 ottelua tehoin 78+45. Kaudella 2020–21 hyökkääjä iski 30 täysosumaa, mikä riitti maalipörssissä toiselle sijalle. JYPissä Rooba oli mukana voittamassa CHL-mestaruutta keväällä 2018 sekä SM-pronssia 2017.

– Viisi vuotta on pitkä aika ihmisen elämästä ja varsinkin jääkiekkoilijan urasta. Sen takia Jyväskylästä voi puhua toisena kotinani, johon on kiva palata. Olen aina ollut kiitollinen siitä tavasta, jolla minut aikanaan otettiin vastaan, kun tulin Jyväskylään, Rooba muistelee.

– Viime vuodet ovat olleet JYPille vaikeita, mutta silti kannattajat ovat jaksaneet kannustaa. Minulla on vahva usko, että kelkka alkaa kääntyä ja olemme jonkin suuren äärellä. Haluan, että kaikki lähtevät tälle matkalle meidän mukaamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle